home a/s

Spørgeundersøgelse: Kvinder misser gevinst på mursten

Del

Mænd har mere lyst til boligkøb end kvinderne, viser en spørgeundersøgelse fra YouGov og Home

Er der forskel på mænd og kvinders lyst til at købe bolig? Ja, og det er faktisk en ret stor forskel.

Vi har med hjælp fra YouGov spurgt godt 2.000 danskere i en repræsentativ undersøgelse.

Den viser, at, mens mændene står på spring for at købe et hus eller en lejlighed, holder kvinderne sig langt mere tilbage med boligkøbet. Det koster på sigt i kvindernes formue.

  • Faktisk viser spørgeundersøgelsen blandt cirka 2.000 danskere, at mange flere mænd end kvinder har planer om boligkøb det næste halve år.
  • Næsten dobbelt så mange mænd som kvinder er aktive på boligmarkedet.
  • Undersøgelsen viser også, at nogle mænd har planer om at købe mere end én bolig. Det er der ingen kvinder, der har*

Skævhed fortsætter
At flere kvinder holder sig uden for boligmarkedet, ses også i tal fra Realkredit Danmark. 21 % af de boliglån, som realkreditselskabet har udstedt, er givet til mænd. Kvinderne tegner sig kun for 13 %, mens 66 % er fælles om at have et boliglån. 

Ifølge Home og Realkredit Danmark går kvinderne, der holder sig uden for boligmarkedet, dermed glip af de formuegevinster i form af de stigende boligpriser, der er set for både villa, ejerlejligheder og sommerhuse de seneste år.

Boligøkonom Morten Skak, lektor ved Syddansk Universitet, har til Berlingske udtalt, at kvindernes manglende appetit på at investere i mursten er med til at skabe større økonomisk ulighed mellem kønnene.

Samtidig viser handelstallene for årets fem måneder, at der er købt flere boliger end året før, og interessen for at købe bolig tyder på, at den positive udvikling i priser og handler kan fortsætte den kommende tid.

”Boligmarkedet har taget nogle spring frem de seneste år, og der kommer flere og flere byer med, der kan glæde sig over, at det går frem. Men meget tyder altså på, at det er mændene, der får den største fordel af fremgangen,” siger Mads Ellegaard.


Mænd er til ejerbolig
Hvorfor flere mænd søger ejerbolig, er der nok flere forklaringer på. Mænd er generelt mere indstillet på at eje selv - med alt hvad det indebærer af forpligtelser – også når de er single, mener Home og Realkredit Danmark.

”Færre mænd lader sig nok afskrække af realkreditlån, vedligeholdelse og installationer i huset eller lejligheden. Og så har mænd generelt en højere løn end kvinderne, så de bedre har råd til eje en bolig – også hvis de bor alene, ” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

 
FAKTA: Flere mænd end kvinder vil købe bolig

  • I undersøgelsen fra YouGov og Home siger 13 % af danskerne, at de har planer om at købe bolig inden for det næste halve år.
  • Der er en markant forskel i mænds og kvinders svar. 17 % af mændene siger, at de vil købe en bolig, mens det kun er 9 % af kvinderne.  
  • Det vil langt fra være alle, der siger, at de har boligplaner, der ender at købe bolig i løbet af et halvt år. Undersøgelsen kan anses som en pejling af danskernes interesse for boligkøb, men besvarelserne giver intet indblik i, hvor seriøse og fremskredne planerne er og dækker altså over boligplaner i forskellige stadier.
  • *Nogle mænd har planer om to boligkøb - derfor står der 101 % i rækken for mænd.

Kilde: Home/YouGov

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum