Haderslev Kommune

"Sporet" får ny adresse

Del

Den stigende interesse for Netværkstedet Sporet har betydet, at aktiviteterne er flyttet fra den hidtidige adresse på Teaterstien 9C til bedre egnede lokaler i Nørregade 38E, 1.

Siden foråret 2015 har Sporet haft til huse på Teaterstien. Det stigende antal faste brugere af stedet har dog givet pladsmangel. Ikke mindst i forbindelse med den fælles madlavning, som er et fast og vigtigt holdepunkt for Sporets brugere.

Sporet har nu overtaget Familiehusets tidligere lokaler i Nørregade 38 – blot 50 meter fra den tidligere adresse. En god og konstruktiv dialog med udlejeren betyder, at Sporet har kunnet foretage den korte flytning omkostningsfrit. Til gengæld kan Sporets unge brugere og frivillige glæde sig over sted, hvor indretningen i langt højere grad imødekommer deres behov.

Baggrund
Sporet er en del af det 4-årige partnerskabsprojekt Unge på Sporet, hvis formål er at fremme trivsel og mental sundhed blandt de unge (14-35 år) i Haderslev Kommune, som står i en livssituation, der gør det svært for dem at holde fast i deres uddannelse, job eller sociale liv.

Foruden Haderslev Kommune deltager Blå Kors, TUBA, FrivilligCenter Haderslev, Haderslev Erhvervsråd, Videncenter for Sundhedsfremme/KOSMOS, Multihuset, Haderslev Andelsboligforening samt Region Syddanmark som officielle partnere i projektet.

Kontakter

Janni Mikkelsen Fovsing, teamleder, Sundhed og Forebyggelse, tlf. 22 36 37 83
Kirsten Lykke Nielsen, socialfaglig mentor, tlf. 20 11 75 21

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum