Region Hovedstaden

Splinternye ambulancer snart på gaden

Del

Snart ruller nye ambulancer på gaderne i Region Hovedstaden. Ambulancerne er i teknologisk særklasse med særligt udstyr, der giver både øget kvalitet og tryghed for patienterne og større sikkerhed for ambulancepersonalet.

Fotograf: Esther Flytkjær-Hansen
Fotograf: Esther Flytkjær-Hansen

Udadtil vil de færreste nok lægge mærke til forskellen. De er stadig skriggule og har blå blink. De kører ofte hurtigt gennem byen med en høj udrykningssirene, og lyder som ambulancesirener nu gør. Det er derimod indholdet, som får betydning for Region Hovedstadens borgere.

Mere sikkerhed for alle
De 79 nye ambulancer, der nu indsættes, er blandt andet udstyret med en helt ny elektrisk ambulancebåre, som ved et let tryk, som på en elevatorknap, får patienten sikkert ind og ud af ambulancen. Det øger komforten for patienten og nedsætter den arbejdsmiljømæssige belastning for ambulancepersonalet, som undgår mange løft dagligt.

Men også personalesikkerheden vil blive bedre, da ambulancepersonalet kan sidde fastspændt og behandle patienten, når ambulancen kører med udrykning. Dermed er der langt større sikkerhed for ambulancepersonalet under kørslen.

Nye standarder for ambulancekørsel
De nye ambulancer sætter helt nye standarder for ambulancekørsel, lyder det fra regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

-Når mennesker står i en sårbar situation, hvor de har brug for en ambulance, så er det vigtigt, at der bliver taget godt hånd om én, men det er også vigtigt, at det personale, der tager sig af dig, kan udføre opgaven sikkert og forsvarligt, blandt andet derfor har vi sat nogle høje krav til de nye ambulancer, lyder det fra formanden.

Ensartet kvalitet
Region Hovedstaden satte i 2014 ambulancedriften i udbud, og leverandørerne, Falck og Københavns Brandvæsen (nu en del af Hovedstadens Beredskab)vandt udbuddet. Samtidigt er der med de nye kontrakter sat fokus på regionens sundhedsfaglige ansvar for den undersøgelse og behandling, der foregår i ambulancerne, for at sikre en mere ensartet kvalitet samt en løbende sundhedsfaglig udvikling.

Det indbefatter blandt andet, at Den Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet i Region Hovedstaden har udarbejdet fælles nye retningslinjer for, hvordan ambulancepersonalet behandler patienterne. Derudover samarbejder regionen og leverandørerne om uddannelse af ambulancepersonalet.

-Vi er stolte over fortsat at skulle rykke ud og hjælpe borgerne i Region Hovedstaden, når de har brug for en ambulance. De nye ambulancer giver vores kompetente ambulancepersonale endnu bedre vilkår for at redde liv og bringe patienterne hurtigt og sikkert til hospitalet, siger Søren Knap, ambulancechef i Hovedstadens Beredskab.

-Det er særdeles positivt, at Region Hovedstaden også her har vægtet det innovative. Det betyder, at vi nu får ambulancer med det nyeste teknologiske udstyr, der ikke blot forbedrer reddernes arbejdsmiljø, det øger også patientsikkerheden. Det er ambulancer i teknologisk særklasse, som hele regionen kan være stolte af.

Falck og Hovedstadens Beredskab har fået tildelt kørslen fra 1. feb. 2016 og seks år frem.

Fakta:

  • Fra den 1. februar vil der blive indsat 112 nye køretøjer i Region Hovedstaden, som omfatter 79 ambulancer og 33 liggende sygetransporter.
  • Regionen har haft fokus på at sikre en ensartet høj kvalitet på tværs af regionen uanset leverandør. Dette sker blandt andet ved, at regionen i den kommende kontraktperiode varetager det sundhedsfaglige ansvar, hvilket bl.a. omfatter fælles instrukser for behandling af patienter og uddannelse af ambulancepersonale.
  • I de nye ambulancer er der mindre støj, et bedre varme/køleanlæg, bedre lys samt et mere rengøringsvenligt interiør.

Kontakter

Yderligere information:
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen(S), via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Direktør i Den Præhospitale Virksomhed – Akutberedskabet, Freddy Lippert, via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Regionsdirektør i Falck, Jørgen Mieritz, via pressevagten i Falck, tlf. 70 22 03 07

Hovedstadens Beredskab via pressevagt tlf. 26 86 29 46 eller 26 88 29 61.

Billeder

Fotograf: Esther Flytkjær-Hansen
Fotograf: Esther Flytkjær-Hansen
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Politikere i Region Hovedstaden: Børn med psykisk sygdom skal hjælpes tidligere og hurtigere6.9.2018 16:26pressemeddelelse

Et flertal i regionsrådet blev tirsdag enige om en aftale for økonomien for psykiatrien i 2019. Aftalen afsætter 63 mio. kr. til blandt andet børn- og ungdomspsykiatrien, forebyggelse af genindlæggelser, forebyggelse af tvang, hurtigere udredning og behandling, styrket samarbejde med kommunerne og opsøgende team. Aftalen sætter dermed en tyk streg under politikernes fokus på at skabe bedre vilkår for mennesker med psykisk lidelse.

Politikerne i Region Hovedstaden afsætter 72 mio. kr. til hospitalerne1.9.2018 06:00pressemeddelelse

Politikerne i Regionsrådet afsatte fredag ca. 72 mio. kr. til blandt andet bedre forhold for fødende og deres familier på fødeafdelingerne, flere hænder på mave- og tarmafdelingerne, kortere ventetid på høreapparater og hospicepladser til børn og unge med alvorlig og livstruende sygdom. Derudover afsatte politikerne ca. 22 mio. kr. at gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum