L&F

Spis trygt kød trods MRSA

Del

MRSA på kød udgør ikke nogen fare for mennesker. Derfor kan man trygt spise dansk svinekød

Fødevarestyrelsen har i en ny undersøgelse påvist, at der er husdyr-MRSA på knap halvdelen af det danske svinekød.

Hvis man har mediernes dækning af MRSA-problemerne i frisk erindring, kan man let blive bekymret, når man ser den slags tal. Men det er der ingen grund til. MRSA på kød smitter nemlig ikke mennesker.

Det har den såkaldte DANMAP-styregruppe, med repræsenter fra flere sundhedsmyndigheder, slået fast. I efteråret 2011 anbefalede DANMAP-styregruppen at nedprioritere undersøgelser af husdyr-MRSA i svine-, okse- og kyllingekød med den begrundelse, at MRSA i kød ikke udgjorde en risiko for fødevaresikkerheden.

Samme anbefaling lød i 2014 fra MRSA-ekspertgruppen, der er nedsat af fødevareministeren.

Udtalelserne fra DANMAP-styregruppen og MRSA-ekspertgruppen underbygger, at kød ikke betragtes som smittekilde, påpeger Jan Dahl, chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer.

- Antibiotika-resistens har stor betydning for behandling af mennesker med livstruende sygdomme. Derfor arbejder landbruget tæt sammen med myndigheder og forskningsinstitutioner om at reducere antibiotika-forbrug og deraf følgende resistens hos bakterier fra dyr. Men det er altså ikke MRSA fra kød, der er problemet. Danskerne kan derfor tage det danske kvalitetskød på tallerkenen. MRSA eller ej, siger Jan Dahl.

Christian Fink Hansen, sektordirektør for svineproduktion, supplerer:

- I en nylig rapport fra EU er Danmark fremhævet som mønsterland for, hvordan antibiotika-forbrug i landbruget kan reduceres og kontrolleres. Danmark fremhæves for allerede at have indført de anbefalinger, som EU foreslår.

Yderligere kommentarer:
Chefkonsulent Jan Dahl via pressechef Søren Andersen, mobil: 21567011

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum