Hjørring Kommune

Spis og spar på Springvandspladsen

Del

Julen varer længe, koster mange penge. Men du behøver heldigvis ikke at bruge en formue på julemaden - det kan nemlig gøres både billigt og bæredygtigt.

Det kommer kok Jesper Vollmer, kendt fra tv-programmet Spis & Spar, og giver sine bud på lørdag den 8. december kl. 12.30 på Springvandspladsen i Hjørring. Jesper giver tips og tricks, som du kan bruge i dit eget køkken, så du får en billigere og bedre jul - med samvittigheden og pengepungen i orden.

Jesper Vollmer kommer med erfaringer fra sit eget liv som kok, familiefar og som den i hjemmet, der kokkererer julemaden. Han har også små anekdoter med fra sine 10 år som chefkok i kongehusets køkken - fokus på madspild er nemlig heller ikke et fremmedord ved hoffet.

FN's verdensmål ind i hverdagen

Hjørring Kommune sætter fokus på FN´s Verdensmål med seks arrangementer i 2019 - og tyvstarter altså med arrangementet om bæredygtig julemad.

Formålet er at øge borgernes kendskab til verdensmålene og vise konkret, hvordan vi alle kan bidrage til en bæredygtig fremtid. 

Bæredygtig kommune

Arrangementerne er en del af Global Goals Tour, som er en turne rundt i Danmark, der skal sikre handling på og viden om FN´s verdensmål.

Hjørring Kommune har i årevis haft fokus på en mere bæredygtig udvikling.

Arbejdet har siden 2010 bidraget til en nedgang i energiforbruget på 10%, en reduktion af CO2 udledningen på 53% samt en øget anvendelse af energi fra vedvarende energikilder (fra 33% til 67%).

Kommunen er godt på vej mod en fossilfri fremtid, men der er stadig brug for en aktiv indsats. 

Kontakter

Lisbeth Eeg
lisbeth.eeg@hjoerring.dk
Tlf. 72 33 67 14

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Budgettet for 2019-2022 er vedtaget i Hjørring Kommune27.9.2018 10:07Pressemeddelelse

Socialdemokratiet, Konservative og SF har indgået en aftale om næste års budget for Hjørring Kommune. Dermed står 18 ud af 31 byrådsmedlemmer bag aftalen. - Den helt store udfordring har været spørgsmålet om lukning af Ældrecenter Havbakken i Tornby. Det er aldrig rart at stå overfor lukninger af kommunale institutioner. Men jeg og parterne bag denne aftale mener, at det er nødvendigt, at vi handler i forhold til vores snævre økonomiske rammer, og borgernes ønsker om at blive længere i eget hjem. Hensynet til kvalitet i forhold til de borgere, der bor på ældrecentre, er vigtigere end nærhed. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning på længere sigt, og derfor er vi nødt til at træffe beslutningen nu. Vi ønsker ikke at fastholde beboere, pårørende og medarbejdere i den urimelige uvished, som de har været i det seneste halve år, siger borgmester Arne Boelt (S). For parterne bag forliget handler lukningen af Ældrecenter Havbakken også om at komme fremtiden på ældreområdet i

Jyllandskorridoren er en brændende platform for erhvervslivet og godstransporten i Danmark fordi…4.9.2018 10:58Pressemeddelelse

71 procent af de kørte lastbilkilometer i Danmark tilbagelægges i Vestdanmark (Vejdirektoratet, 2018) På landsplan er 68 procent af de industribeskæftigede ansatte i virksomheder beliggende i Vestdanmark. (Statistikbanken, 2018) Hvert år spilder danskerne op mod 20.000.000.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste på at holde i kø. En stor del af denne ventetid er på motorvej E45 gennem Jylland. Det svarer til tre gange anlægsprisen for en tredje Limfjordsforbindelse. (DI, 2018). Med andre ord er Jyllandskorridoren allerede en trafikåre, der er belastet af trængsel og kø med særlige flaskehalse mellem Randers og Kolding og ved Limfjorden. Torsdag d. 6. september vil transportminister Ole Birk Olesen sammen med flere politikere, transportbranchen og det øvrige erhvervsliv sætte fokus på Jyllandskorridoren på Transport- og logistikkonferencen CONNECT 2018 i Hirtshals. Formålet er at debattere den indsats, de prioriteringer og de løsningsmodeller, der er nødvendige for at fremtidssikre transpo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum