Hjørring Kommune

Spis og spar på Springvandspladsen

Del

Julen varer længe, koster mange penge. Men du behøver heldigvis ikke at bruge en formue på julemaden - det kan nemlig gøres både billigt og bæredygtigt.

Det kommer kok Jesper Vollmer, kendt fra tv-programmet Spis & Spar, og giver sine bud på lørdag den 8. december kl. 12.30 på Springvandspladsen i Hjørring. Jesper giver tips og tricks, som du kan bruge i dit eget køkken, så du får en billigere og bedre jul - med samvittigheden og pengepungen i orden.

Jesper Vollmer kommer med erfaringer fra sit eget liv som kok, familiefar og som den i hjemmet, der kokkererer julemaden. Han har også små anekdoter med fra sine 10 år som chefkok i kongehusets køkken - fokus på madspild er nemlig heller ikke et fremmedord ved hoffet.

FN's verdensmål ind i hverdagen

Hjørring Kommune sætter fokus på FN´s Verdensmål med seks arrangementer i 2019 - og tyvstarter altså med arrangementet om bæredygtig julemad.

Formålet er at øge borgernes kendskab til verdensmålene og vise konkret, hvordan vi alle kan bidrage til en bæredygtig fremtid. 

Bæredygtig kommune

Arrangementerne er en del af Global Goals Tour, som er en turne rundt i Danmark, der skal sikre handling på og viden om FN´s verdensmål.

Hjørring Kommune har i årevis haft fokus på en mere bæredygtig udvikling.

Arbejdet har siden 2010 bidraget til en nedgang i energiforbruget på 10%, en reduktion af CO2 udledningen på 53% samt en øget anvendelse af energi fra vedvarende energikilder (fra 33% til 67%).

Kommunen er godt på vej mod en fossilfri fremtid, men der er stadig brug for en aktiv indsats. 

Kontakter

Lisbeth Eeg
lisbeth.eeg@hjoerring.dk
Tlf. 72 33 67 14

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune stopper.6.3.2019 17:38:53 CETPressemeddelelse

Andreas Duus, direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune, har meddelt, at han går på pension med udgangen af april 2019. - Jeg vil gerne i denne forbindelse takke for et formidabelt, spændende, udfordrende arbejde og samarbejde gennem årene. Det har været supergodt at indgå i samarbejdet med de mange dygtige og dedikerede ledere og medarbejdere og det politiske niveau, siger Andreas Duus. Han har været direktør for Teknik og miljøforvatningen først i den ”gamle” Hjørring Kommune fra 1996 og derefter i hele den ”nye” Hjørring Kommunes levetid. - Jeg vil gerne sige en stor tak til Andreas for hans indsats igennem de mange år.Han har været en fremsynet direktør, der har haft stor fokus på udviklingen af hele området. Samtidig har Andreas været en god og behagelig kollega, der blandt meget andet har haft en stor rolle i opbygningen af den nye Hjørring Kommune fra 2007 og frem. Han kan med god samvittighed give stafetten videre, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen. Økonom

Aftale er nu indgået for fremtidens Vendelbohus30.1.2019 21:02:22 CETPressemeddelelse

Den seneste tids usikkerhed om den fremtidige drift af Vendelbohus i Hjørring er nu slut. Byrådet har indgået en aftale med den selvejende institution ”Vendelbohus” (under stiftelse) om, at de pr. 1. juli 2019 lejer Vendelbohus af Hjørring Kommune. Det har længe været et stort ønske for byrådet at finde en løsning, hvor Vendelbohus ikke fortsat skulle drives i kommunalt regi. Flere modeller har været i spil, men nu er der fundet en løsning, som indebærer at lokale kræfter tager et ansvar. Samtidig har byrådet besluttet at investere et engangsbeløb på 900.000 kr. til istandsættelser, der sikrer at husets nuværende formål, kan blive videreført. Den selvejende institution ”Vendelbohus” vil således i videst muligt omfang fortsætte og udbygge de nuværende aktiviteter i huset. Det vil sige at huset vil blive anvendt til kulturelle og foreningsbaserede aktiviteter herunder udlejning til selskabelige formål, møder, undervisning, koncerter, teater mv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum