DUF - Dansk Ungdoms FællesrådDUF - Dansk Ungdoms FællesrådDUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Spejdergruppe fra Køge er kåret som Årets Ungdomsforening 2021

Del

Køgespejderne vandt lørdag DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd pris som Årets Ungdomsforening 2021.

Mens mange børn og unge savnede fællesskabet med deres venner under coronakrisen, fandt Køgespejderne, der er en del af Det Danske Spejderkorps, på en kreativ løsning: Gruppen købte enmandstelte og coronasikkert kogegrej, så det stadig var muligt at tage på spejdertur – med sikker afstand.

Det er kreative ideer som den, der gør, at spejdergruppen er vokset på trods af coronakrisen og i dag har venteliste til mange af sine aktiviteter. Og blandt andet derfor er spejderne netop er blevet kåret af Dansk Ungdoms Fællesråd - DUF som Årets Ungdomsforening 2021. Prisen blev overrakt af Hans Natorp, formand for DIF.

Boost til de frivillige kræfter
Der var stående bifald fra de 300 delegerede, da Køgespejdernes blev hyldet på DUFs delegeretmøde lørdag. Her blev prisen og pengepræmien på kr. 10.000 kr. overrakt til spejdernes repræsentanter, Laura på 17 og Linus på 16.

Hos Køgespejderne er prisen et boost til de frivillige kræfter bag foreningen:

«At modtage prisen for Årets Ungdomsforening har stor betydning – på mange planer. Vi er rigtig glade for, at forældre til vores spejdere er så begejstrede for vores frivillige arbejde, at de indstiller os til prisen. Men det giver også et boost til de frivillige unge og voksne der får hele foreningen til at fungere, når andre anerkender det store arbejde, som de er stolte af. Det giver energi til endnu mere!” siger spejdernes gruppeleder, Peter Erkmann og tilføjer:

”Og så det vigtigste af det hele – dem som det hele handler om: med stolte og engagerede frivillige, kan vi give børn og unge fantastiske oplevelser og udfordringer.”

Rækker ud til børn og unge
Køgespejderne har særlig fokus på at række ud til børn og unge, som ikke er en del af et fællesskab, og det er netop dette, som har imponeret dommerkomitéen:

”Køgespejderne kan være inspiration for ungdomsforeninger, som gerne vil lykkes med at skabe positive fællesskaber. Foreningen har med nye koncepter formået at række ud til imponerende mange børn og unge – også dem der ikke normalt har adgang til foreningsfællesskaber,” siger udtaler DUFs afgående formand, Chris Borup Preuss, på vegne af dommerne.

Spejderne har bl.a. lavet en ordning med frivillige støttepersoner, så foreningen kan rumme børn og unge, der har brug for støtte for at være med.

Foreningen søger også økonomiske støtte til kontingenter og lejre til børn fra udsatte familier, så alle har mulighed for at være med.

Dansk Flygtningehjælps Ungdom vinder 2. plads
DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungdom i Østjylland får 2. pladsen i ræset om årets ungdomsforening. Foreningen har oprettet et fodboldhold for kvinder, som udover at dele glæden ved at røre sig også deler glæden ved et stærkt fællesskab, hvor der er plads til samtaler om stort og småt og plads til at lære og fejle og øve sig. Organisationen er lykkes med udgangspunkt i en simpel aktivitet at skabe et stærkt sammenhold for unge, som er flygtet – som giver dem mod til at finde sig godt på plads i et nyt samfund. 

Ventilen vinder 3. plads
3. pladsen går til Ventilens projekt KOMsammen i Skive som bekæmper ensomhed blandt unge med et koncept KOMsammen som står for ”Kost Og Motion sammen”. Med fysiske og sociale aktiviteter træner unge deres sociale kompetencer i et stærkt og trygt fællesskab. Foreningen har oplevet stor interesse for deres KOMsammen arrangementer og har været gode til at række ud i lokalmiljøet og skabe nye samarbejder med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

 

Om Årets ungdomsforening

  • DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd har siden 2009 hvert år uddelt prisen Årets Ungdomsforening for at sætte fokus det frivillige lokale foreningslivs gode arbejde for og med børn og unge.
  • Prisen bliver givet til en forening, der har vist sig at være i stand til at tænke nyt og turde gå andre og nye veje for at styrke foreningen.
  • Alle medlemsorganisationer hos DUF har mulighed for at indstille deres egen eller en anden forening til prisen.
  • Første, anden og tredjepladsen udpeges af et dommerkomitéen bestående af DUFs formand, Chris Borup Preuss og DUFs styrelsesmedlem, Lucas Skræddergaard.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Birgitte L. SøePolitisk konsulent for interessevaretagelse og presse

Tlf:60201418bs@duf.dk

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraplyorganisation for ca. 80 demokratiske, samfundsengagerende og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum