Din Tekstforfatter

Specialiseret, østjysk tilbud til sårbare børn og unge udbredes til alle kommuner i Danmark

Del

Nu er det ikke længere kun private familier fra Østjylland, der har mulighed for at kunne give deres børn de stærkeste forudsætninger for at få bedre, psykisk trivsel.

”TURBO” er særligt, tilrettelagte udviklingsforløb til børn og unge og er fra forsommeren 2021 blevet en del af Børnebasen. Børnebasen er den digitale platform, landets kommuner har mulighed for at benytte sig af, når de henviser børn og unge til regionale og private tilbud.

Psykologisk indsats, der er tilrettelagt på børnenes præmisser

Siden foråret 2020 har børn og unge fra Randers Kommune kunnet få skræddersyet og specialiseret hjælp til at højne selvværd og øge den psykiske robusthed. Det er Sarah Skovhus, der står bag ”TURBO”, som er målbare og intensive trivsels- og udviklingsforløb til børn mellem 5-16 år.

Sarah Skovhus har en fortid indenfor specialområdet i både Aarhus og Randers Kommune, og hun er uddannet med en Mastergrad i Trivsels- og Ressourcepsykologi (også kaldet Positiv Psykologi) fra Aarhus Universitet. Det er erfaringer med, hvordan børn med særlige behov får de stærkeste forudsætninger for både kognitiv og psykisk udvikling, der fik den unge kvinde til at starte egen virksomhed:

”Jeg har aldrig været begejstret for den kompenserende tilgang – det her med at tage udgangspunkt i, hvad barnet har svært ved, og gøre det til fokusset i en indsats. Al forskning fra neuropsykologi og den positive psykologi fortæller os, at barnet opnår de bedste forudsætninger for kognitiv udvikling, når de personlige ressourcer anvendes som løftestænger samtidig med inddragelse af relevant netværk”

Det passer Sarah Skovhus godt, at der ikke er 2 forløb, som er ens hos hende. Som hun fortæller, så starter hun forfra hver gang, der træder en ny familie ind ad døren, og det er blandt andet dét, der skaber hurtige effekter hos børnene.

”Et privilegie at få lov at samarbejde med passionerede socialrådgivere og deres visionære ledere”

Noget tyder på, at tilgangen og menneskesynet bag TURBO har ramt ønsker og behov hos både private familier og hos børne- og familieafdelinger hos flere af landets kommuner. Siden opstarten af TURBO er det gået stærkt, og i dag har socialrådgivere fra hele landet mulighed for at henvise deres udsatte børn og familier til det specialiserede tilbud, der holder fysisk til i Randers.

Den innovative kvinde trives med at samarbejde med rådgivere og ledere på tværs af sektorer og regioner. Hensynet til børnenes trivsel er gennemført i alt, hvad Sarah Skovhus gør. Når hun f.eks. arbejder med børn, der er henvist fra Aalborg Kommune, er det hende, der kører ud til familierne, så de ikke skal bruge mentale ressourcer på kørsel og planlægning. Det medfører overnatning i den nordjyske hovedstad og tætpakkede dage med besøg hos både familier og skoler.

Central beliggenhed i hjertet af Randers – og stor fleksibilitet i det meste af Jylland

Sarah Skovhus har egen praksis i Randers (ved siden af Børne- og Familieafdelingen). Mens hun kører ud til familier cirka 3 dage om ugen fra både Midt-, Øst- og Nordjylland, befinder hun sig i sine nye lokaler de resterende dage.

Som Sarah fortæller, så er det ikke børnene og familier, der skal passe ind i TURBO. Det er lige omvendt både med hensyn til tid og indhold, og det er lig med en del timer på E45 hver uge.

Pt. er Sarah Skovhus i gang med at finde en dedikeret samarbejdspartner, der kan varetage en del af opgaverne, der ligger udenfor region Midtjylland. Det er den rette personlighed, menneskesyn og erfaringsgrundlag, der er afgørende for samarbejdet, og derfor må tiden afgøre, hvornår TURBO kan vokse sig større.

Kontakter

Links

Information om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter
Din Tekstforfatter
Firkløvervej 24
8464 Galten

+45 7199 8070https://dintekstforfatter.dk/

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Kvindelig iværksætter hos Mamamilla har succes med at give personlige kundeoplevelser30.8.2021 10:26:42 CEST | Pressemeddelelse

Da Kamilla, ejer af den danske babyudstyrsbutik - Mamamilla, var gravid med sit første barn, bestilte hun en babynest fra Norge. Modtagelsen af nesten var en skuffende oplevelse, da udstyret var syet i en skæv pasform. Kamilla satte sig for selv at sy en nest, hvilket blev startskuddet til Mamamilla. Nesten blev populær i Kamillas omgangskreds, og det gav den nuværende ejer blik for at give flere kommende og nybagte mødre de bedste produkter til deres babyer og dem selv. En passion, der blander forretning med personlig interesse Mamamilla blev startet i år 2014 og har i dag kunder fra hele Danmark. Mens Kamilla står for den daglige drift af virksomheden og en stor del af kundebetjeningen, har hun overladt det administrative og tekniske arbejde med forretningen til sin mand, Bruno. Bruno er eneste mand i foretaget, da alle ansatte udover ham er kvinder. Det særlige ved Mamamilla er, at det hovedsageligt er udstyr og tilbehør til babyer og børn, du finder i butikken og webshoppen. Alle v

Derfor bruger jeg paddleboard til at få min søn i vuggestue16.8.2021 17:01:08 CEST | Pressemeddelelse

Ann Helene Kristensen er autoriseret ergoterapeut og ejer af Baby-Steps.dk, der blandt andet tilbyder hold med babymassage og sansemotorik for de 0-2 årige. Alle aktiviteter hos den innovative, børnemotoriske terapeut er tilrettelagt med fokus på at stimulere barnets sansebearbejdning og koordinationsevn/motorike. Stimuli, som i sidste ende har betydning for barnets evne til at koncentrere sig på andre områder i livet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum