VIA University College

Sparer 3,2 tons CO2 om året: VIA har indgået aftale om 100 procent grøn strøm

Del

VIA har netop indgået en ny el-aftale med en såkaldt oprindelsesgaranti, der sikrer, at det årlige strømforbrug på 7,5 millioner kilowatt fremover produceres grønt. Det sparer samfundet for over 3,2 tons CO2 om året.

En ny treårig aftale betyder, at VIA fremover udelukkende bruger grøn strøm produceret i Danmark på alle campusser.
En ny treårig aftale betyder, at VIA fremover udelukkende bruger grøn strøm produceret i Danmark på alle campusser.

Solceller på tagene og mindre madspild i kantinerne. Hos VIA University College sker der hele tiden nye tiltag i jagten på mere bæredygtighed og mindre CO2-udledning.

Det nyeste tiltag er en treårig aftale, der forenklet betyder, at VIA fremover udelukkende bruger grøn strøm produceret i Danmark på alle campusser - og derved sparer samfundet for mere end 3,2 tons CO2 årligt.

”Forsimplet sagt har vi sikret os dokumentation på, at der produceres en 100 procent grøn mængde strøm, der svarer til VIAs eget elforbrug, nemlig 7,5 millioner kilowatt årligt. Med aftalen er vi blandt de uddannelsesinstitutioner, der er længst fremme, når det kommer til bæredygtig drift. Det skal vi være stolte af. Med den størrelse, vi har, kommer også et ansvar, og det tager vi på os,” fortæller Anders Thorsen, der er teknisk konsulent i VIA. 

Flere grønne initiativer på tegnebrættet

Hovedparten af den nye grønne strøm købes hos en ekstern leverandør, men op mod ti procent kommer fra egne solceller.

VIA har ti solceller fordelt på flere campusser, og der er planer om opsætning af yderligere to solceller på Campus Aarhus N og Campus Holstebro i Nørre Nissum.

”Vores solceller giver en årlig CO2-besparelse, der svarer til det, som 17 danskere udleder om året, hvor alt er medtaget, altså kørsel, fly, el, varme, mad og så videre. Og el-produktionen svarer til 200 gennemsnitlige husstandes årlige forbrug,” fortæller Anders Thorsen og oplyser, at omstillingen til 100 procent grøn energi langt fra er den eneste indsats mod mere bæredygtig drift af VIAs campusser.

”Rækken af grønne initiativer er efterhånden lang. Vi har blandt andet implementeret et system, der automatisk lukker for varmen i vores lokaler, når man åbner vinduerne, og vi har sat perlatorer på alle vandhaner, så vi minimere vandforbruget. Og vi har endnu flere projekter på tegnebrættet. For eksempel vil vi gerne se nærmere på, hvordan vi optimerer vores affaldssortering.”

Læs mere om VIAs arbejde med bæredygtighed her. https://www.via.dk/om-via/baeredygtighed

Nøgleord

Kontakter

Redaktør Anne Rahbek, VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 15 21. E-mail: rahb@via.dk

Billeder

En ny treårig aftale betyder, at VIA fremover udelukkende bruger grøn strøm produceret i Danmark på alle campusser.
En ny treårig aftale betyder, at VIA fremover udelukkende bruger grøn strøm produceret i Danmark på alle campusser.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum