Dagrofa ApS

SPAR ruller franchisekoncept ud: Vil gøre det lettere at blive købmand

Del
SPAR åbner sin anden franchisebutik efter kæden sidste år introducerede franchise som en mulighed for nye købmænd. Formålet med franchise-modellen er at bane vej for at endnu flere talenter kan blive købmænd. Supermarkedskædens foreløbige erfaringer peger på, at franchise kan gøre netop det.
Foto: PR. Kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb, Esben Keller.
Foto: PR. Kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb, Esben Keller.

SPAR-kæden fortsætter udrulningen af sin franchisemodel i Danmark, og det sker for at kunne tiltrække flere dygtige talenter, der drømmer om at blive købmand i egen butik. Beslutningen om at implementere franchisekonceptet er en del af SPAR’s strategi for at styrke købmandskabet og tilbyde en attraktiv model for den nye generation af købmænd:  

Vi vil gerne tiltrække de dygtigste købmænd, og så er det ikke økonomien, der skal stå i vejen for dem. Derfor har vi introduceret franchisemodellen, som gør det lettere for dygtige købmandstalenter at prøve kræfter med deres egen butik tidligere i deres karriere. Som franchisetager behøver man langt mindre kapital for at komme i gang, og man er mere økonomisk sikker, fordi vi tager en større del af risikoen”, fortæller Esben Keller, kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb. 

Erfaringerne fra den første franchisebutik på Ebberup på Fyn tyder på, at franchisemodellen lever op til forventningerne for både købmand og SPAR-kæden. Købmand Jeppe Gregersen fik en flyvende start som SPAR-kædens første franchisetager, og havde allerede efter tre måneder tjent sin startkapital ind. Butikken generer stadig en flot omsætning og indtjening otte måneder senere.

Erfaringerne fra den første franchisebutik er blevet brugt til at evaluere og udvikle yderligere på samarbejdet med købmanden og forretningsmodellen. Nu udruller SPAR franchise yderligere med den næste butik i Ullerslev, som købmand Niels Christian Harry Bruun-Jensen skal overtage pr. 1. februar. Han har længe gerne villet prøve kræfter med livet som købmand, så da muligheden bød sig, slog han til:

SPARs franchise-model gør det lettere at komme i gang som købmand, fordi jeg ikke skal investere en masse fra starten, og jeg har en vis økonomisk sikkerhed. Jeg har god støtte fra baglandet til eksempelvis regnskaber, hvilket betyder, jeg har mere tid til at drive og udvikle butikken. Samtidig har jeg frihed til at lokaltilpasse butikken som købmand i egen butik. Det glæder jeg mig rigtig meget til,” fortæller han.

Nye talenter får bedre muligheder for at blive købmænd med franchise

Franchisemodellen gør vejen fra elev til købmand kortere, da unge talenter kan starte op som købmænd tidligere, fordi de ikke behøver spare en stor kapital op for at købe deres egen butik. Som franchisetager behøver købmanden kun en startkapital på 250.000 kr., og Dagrofa bistår med lokaler, inventar og koncepter, hvilket til sammenligning kan koste flere millioner kr.  

Ved at implementere franchise sammen med den selvstændige forretningsmodel, kan SPAR tilbyde mere fleksibilitet, hvilket skal være med til at åbne flere butikker i kæden. SPAR forventer at åbne flere franchisebutikker i hele landet de kommende måneder. Den førstkommende er SPAR i Ullerslev.

Udrulningen af franchise som forretningsmodel betyder også, at moderniseringen i kæderne får fart på, da SPAR kommer med kapital til moderniseringen, når der åbnes en ny franchisebutik. Og erfaringerne viser, at butiksmoderniseringer øger kundetilfredsheden.  

For yderligere information:

Kontakt senior presse- og kommunikationsrådgiver Jannie Ravn Madsen

Tlf.: 72332154

Fakta:

  • Niels Christian Harry Bruun-Jensen overtager SPAR i Ullerslev pr. 1. februar.
  • SPAR-butikkerne er lokale supermarkeder, der drives af engagerede købmænd. Der er over 130 butikker fordelt over hele Danmark.
  • Størstedelen af SPARs købmænd driver en selvstændig forretning i tæt samarbejde med SPAR-kæden. Som noget nyt kan man som købmand i SPAR også vælge at blive franchisetager.
  • For at overtage en franchise-butik skal man lægge et kapital på 250.000 kr. Hvis man derimod skal være selvstændig ejer af en butik, skal man selv betale hele beløbet for butikken, hvilket ofte løber op i millionklassen.
  • Inden man kan blive franchisetager i SPAR, foretager kæden en grundig screeningproces for at sikre, at købmanden er det rette match til lokalområdets kunder og SPAR-kædens koncept.
  • Internationalt er SPAR verdens største sammenslutning af selvstændige købmænd.
  • Franchise er en internationalt udbredt og anerkendt franchiseform. SPAR franchise er udviklet sammen med førende franchise konsulenter, der har erfaring fra både Danmark og internationalt.
  • SPAR har blandt andet fundet inspiration og gjort sig erfaringer i samarbejde med SPAR-kolleger i andre lande, heriblandt Schweiz, Ungarn og Norge, hvor SPAR franchise er en integreret del af forretningsmodellen.
  • En del af pakken er et effektivt trænings- og udviklingsprogram inspireret af blandt andet McDonalds’ model, og videreudviklet af SPAR. Det bygger på en stærk kerne af erfaringer fra de mest succesfulde SPAR butikker i Danmark, som løbende udvikles og udvides.
  • Læs mere på www.blivkoebmand.dk/om-spar/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: PR. Kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb, Esben Keller.
Foto: PR. Kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb, Esben Keller.
Download

Information om Dagrofa ApS

Dagrofa ApS
Dagrofa ApS
Kærup Industrivej 12
4100 Ringsted

Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice leverer for andet år i træk et positivt regnskab3.4.2024 08:45:00 CEST | Pressemeddelelse

En landets største totalleverandører til professionelle køkkener – Dagrofa Foodservice - kan for andet år i træk præsentere et positivt årsregnskab med et årsresultat på 40,6 mio. kroner. I løbet af 2023 har Dagrofa Foodservice bl.a. haft fokus på at optimere virksomhedens drifts- og logistikløsninger, tiltrække nye kunder gennem faglig inspiration og at mindske mængden af madspild. 2024 kommer til at handle om at styrke kundeoplevelsen og derigennem øge omsætningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye