Profillageret ApS

Spar penge på varmeregningen med simpel bolig forbedring

Del

Den kommende vinters varmeregning er på alles læber nu. Og kommer varmen fra naturgas, elvarme eller varmepumpe, vil de fleste se ind i en fordobling af udgiften til varme eller mere.

Den gode nyhed er, at det ikke behøver at være en stor investering at isolere sig til en større besparelse.

”Hvis tætningslisterne er slidte eller ødelagte, kan folk spare op til 10-20 % på varmeregningen alene ved at skifte listerne. Og for et almindeligt parcelhus kan alle tætningslisterne skiftes ud for omkring 2.000-2.500 kroner eller mindre. En investering, der vil tjene sig hjem allerede i løbet af det første år eller 2 og derfor vil være en boligforbedring de fleste boligejere kan klemme ind i et i forvejen stramt budget.
Det kan være en stor investering for de fleste, at skulle skifte
vinduer og døre, men i mange tilfælde er det ikke nødvendigt, da man kan forlænge levetiden ved blot at skifte glasset eller sætte nye tætningslister i. Så for både boligejere og lejere, kan man for ganske små midler selv gøre en lille indsats for at holde på den kostebare varme i denne tid. Vi lagerfører et stort udvalg af tætningslister til de fleste vinduer og døre i markedet, og kan skaffe mange flere modeller. fortæller Jesper Andersen, partner og indkøbschef i Profillageret, der har specialiseret sig i tætnings- og gummilister.

Han anbefaler alle inden den kommende vinter, at tjekke alle vinduer og døre, hvis de er mindst 10 år gamle. Tætningslisterne mister ofte deres elasticitet og form med årene, ligesom mange af dem flækker eller på anden måde går istykker, fordi vind og vejr gør dem hårde. Nogle gange kan listerne skulle skiftes tidligere, fordi vinduerne er skæve og der er brug for bredere/tykkere lister for at undgå, at det trækker ind, eller at varmen fiser ud.

En nem måde at undersøge om listerne trænger til udskiftning, er at sætte et stykke papir i klemme og trække i det. Kan det trækkes ud uden modstand, skal listerne højst sandsynligt skiftes.
Du vil også hurtigt kunne checke om det trækker ind med en lighter langs karmen når det blæser lidt. Flammen vil hurtigt afsløre utætte vinduer og døre.

”Udover at det er nemt og billigt for den enkelte at udskifte listerne, belaster nye lister heller ikke miljøet så meget som de større renoveringsprojekter som for eksempel efterisolering eller nye vinduer og døre. Det er ligeledes en attraktiv løsning for folk der bor til leje, da mange udlejere sjældent går så meget op i standen på vinduer og døre og varmeforbruget, da det afregnes direkte. De skal selvfølgelig lige cleare med deres udlejer, at det er i orden, at de selv udskifter listerne,” fortsætter Jesper Andersen.

Aktuelt har mange allerede spottet muligheden for at spare på varmen og økonomien, ved at gennemgå tætningslisterne i deres bolig. Profillageret ser i år en stigning i efterspørgslen af nye tætningslister på mellem 25-30% i forhold til sidste år.

Kontakter

Partner og indkøbschef Jesper Andersen, 26815161 eller ja@profillageret.dk

Billeder

Information om Profillageret ApS

Profillageret ApSFølg pressemeddelelser fra Profillageret ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.