Danske Vandværker

Spar på vandet i varmen

Del

For tiden oplever vi en langvarig tørke, og i pressen er der for øjeblikket mange historier om mangel på vand. Nogle steder i Danmark er der heldigvis rigeligt af vand, og der behøver forbrugerne ikke udvise særlig mådehold, mens danskerne andre steder i landet kan opleve, at vandværket anmoder forbrugerne om at spare på vandet.

”Når vi er i den her helt usædvanlige situation, er det meget vigtigt, at vi lytter til de lokale vandværker”, understreger Ole Wiil, der er landsformand i Danske Vandværker og fortsætter:

”Nogle vandværker i Danmark har absolut ingen mangel på vand, mens andre kan opleve, at det er meget svært at levere den mængde vand, forbrugerne efterspørger i disse helt usædvanligt tørre dage. Det er meget vigtigt, at vi alle respekterer, at mennesker og dyr selvfølgelig har fortrinsret til vand. Vi bør derfor tænke os om, når vi ønsker at bruge vand til andet end drikkevand, hvis vi bor i områder med sparsomme vandressourcer. Men eftersom situationen er så forskellig i landet, så lyt til de lokale vandværk”.

Spar på havevanding
Brug vand med omtanke og vand kun, hvor det er absolut nødvendigt og kun tidlig morgen eller sen aften. Udover havevanding er badebassiner også en af de helt store vandsyndere i varmen.

”Der er ikke noget at sige til, at både børn og voksne nyder en svalende dukkert i varmen, men vores opfordring er, at vi udviser omtanke og kun bruger løs af vandet, hvis vandværket ikke opfordrer os til at spare i de her helt ekstremt varme dage. Det er vigtigt, at vi bakker op om vores lokale vandværk ”, siger landsformand Ole Wiil.

Budskaber fra Danske Vandværker
Brug vand med omtanke. Spar på vandet. Vand kun når det er absolut nødvendigt og kun tidlig morgen eller sen aften.

Få tips til at sparer på vandet
https://danskevv.dk/forbruger/forbruger-tips-til-at-spare-pa-vandet/

Det koster det at fylde dit badebassin
https://danskevv.dk/forbruger/forbruger-det-koster-dit-badebassin-test-kia/

Spørgsmål? Kontakt pressemedarbejder i Danske Vandværker Dorthe G. Rasmussen, 2670 7106.

Nøgleord

Kontakter

Dorthe G. Rasmussen, pressemedarbejder
Mobil 26 70 71 06

Information om Danske Vandværker

Danske Vandværker
Danske Vandværker
Solrød Center 22 C
2680 Solrød Strand

56 14 42 42http://www.danskevv.dk

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Følg pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Det lysner for beskyttelsen af de boringsnære områder24.8.2018 13:46pressemeddelelse

I går, torsdag 23. august, var der samråd i Miljø- og Fødevareudvalget. Emnet var de mange pesticider, som er fundet i vores grundvand i den seneste tid. Danske Vandværker arbejder for et fuld stop for brug af pesticider i de boringsnære beskyttelsesområder. Nu ser det ud til, at det arbejde bærer frugt, da miljøminister Jakob Ellemann-Jensen under samrådet sagde, at han er åben for at indføre stramninger på pesticidområdet til gavn for drikkevandet.

Cyberhysteri – ingen grund til nervøsitet for det danske drikkevand20.7.2018 13:23pressemeddelelse

At de danske vandværker ikke er omfattet af regeringens nye cyberstrategi skaber ingen bekymring hos Danske Vandværker, der med sine knap 2.000 medlemmer leverer næsten hvert andet glas drikkevand til danskerne. Vandværkernes evne til at forsyne borgerne med drikkevand er ikke truet af cyberkriminelle, som det ellers fremgår af Jyllands-Posten i dag fredag. Her fremføres det blandt andet, at fordi nogle it-hackere har skaffet sig adgang til et vandværks SCADA-styresystem, vil det udgøre en trussel mod danskernes drikkevandsforsyning. Dette vil kun medføre et midlertidigt stop eller en uregelmæssighed i vandforsyningen, der straks vil blive opdaget og rapporteret til vandværket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum