Spar Nord Bank A/S

Spar Nord: Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag

Del

Konfirmander kan være nemme ofre for lommetyveri på blå mandag, hvis de har større kontantbeløb på sig. Spar Nord er derfor i fuld gang med at udstyre op imod 5.500 konfirmander med betalingskort, der kan erstatte kontanterne.

Ifølge Politiets Centrale Nøgletal blev der i 2015 anmeldt over 30.000 tyverier fra lommer og tasker, og en del af dem blev begået mod unge i konfirmationsalderen. Forsikring & Pension peger på, at tyvene typisk går efter værdigenstande, der er lette at omsætte som eksempelvis mobiltelefoner, smykker og kontanter, og her er konfirmanderne i risikogruppen, hvis de har større beløb på sig, når de skal fejre blå mandag.

Det får nu Spar Nord til at arbejde målrettet på at gøre årets konfirmander kontantløse.

- Det er oplagt at udstyre de unge med et betalingskort, som kan erstatte i hvert fald de store kontantbeløb og dermed skabe mere tryghed for såvel de unge selv som deres forældre på blå mandag, siger bankdirektør i Spar Nord Lars Møller. Han tilføjer, at de unge med et betalingskort desuden er bedre stillet, hvis de alligevel skulle blive udsat for lommetyveri.

Spar Nord har netop søsat en kampagne, der skal udstyre op imod 5.500 konfirmander med betalingskort ud fra ambitionen om at gøre blå mandag kontantløs.

Råd: Vær opmærksom

Det Kriminalpræventive Råd anbefaler forældre at fastsætte en beløbsgrænse for, hvor mange løse kontanter de unge må have på sig på blå mandag og henviser også til, at betalingskortet kan være en fordel frem for større mængder af kontanter.

8 procent i rente

Spar Nord tilbyder i år årets konfirmander en rente på 8 procent ved indskud op til 15.000 kroner. Renten gælder frem til december 2016, og tilbuddet gælder både traditionelle konfirmander samt de såkaldte nonfirmander, der ikke vælger en kirkelig højtideligholdelse af konfirmationen.

- Når du opretter en konfirmandkonto i Spar Nord, får du ud over betalingskortet i form af et MasterCard Debit også 8 procent i rente på dit indskud. Det er langt højere end almindelige indlånsrenter, så i vores optik er der mange gode grunde til at oprette en konfirmandkonto med et tilhørende betalingskort i god tid inden blå mandag, lyder det afsluttende fra Lars Møller.

Det samlede antal af konfirmander og nonfirmander er i 2016 på omkring 65.000, og heraf forventer Spar Nord, at omkring 5.500 vil oprette en konfirmandkonto i Spar Nord.

Om Spar Nord

Med flere end 395.000 kunder, 1.538 medarbejdere og 70 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og leverede i 2015 et overskud før skat på 1.074 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 117.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Kontakter

Pressechef Leif Lind Simonsen, Spar Nord. Tlf. 2527 0330, lsi@sparnord.dk

Information om Spar Nord Bank A/S

Spar Nord Bank A/S
Spar Nord Bank A/S
Skelagervej 15, Postboks 162
9100 Aalborg

+45 96 34 40 00http://www.sparnord.dk

Følg pressemeddelelser fra Spar Nord Bank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spar Nord Bank A/S