Det Kongelige Teater

Spar dame gør sig klar

Del

Den Kongelige Ballet lægger op til en storslået ur-premiere

Gyserhistorien Spar dame handler om verdens bedst korttrick. En ung officer sætter sig for at lære det mytiske trick –koste hvad det vil- men intet går som planlagt. Der er lagt op til en historieballet af de helt store, når Spar dame har urpremiere på Gamle Scene. Historien er skrevet af Alexander Pusjkin, og trinnene er skabt af kometkoreografen Liam Scarlett, der til hverdag er huskoreograf for Royal Ballet i London og bl.a. har koreograferet Frankenstein og En skærsommernats drøm. Scenografien og de over 100 overdådige kostumer er tegnet af den prisvindende kostume-designer Jon Morell.

Der er lagt op til den helt store kabale, når ballettens dramatiske solodanserinde, Kizzy Matiakis, spiller Spar dame, mens solist og DR-stjerne, Andreas Kaas, er den unge officer. Danserne er i topform. Skrædderne syr på livet løs. Det Kongelige Kapel varmer op til at spille Tjajkovskijs magiske musik.

Spar dame giver publikum mulighed for at være blandt de første i verden, der oplever denne overdådige ballet.

Forestillingen har premiere på Gamle Scene den 14. april kl. 20.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum