Esbjerg Kommune

Spangsbjergskolen genåbner, og Bydelens Børnehus er fortsat lukket

Del

I Esbjerg Kommune er status på corona op til den nye uge sådan, at Spangsbjergskolen åbner igen mandag, mens den midlertidige lukning af Bydelens Børnehus er blevet forlænget. Samtidig ser det ud til, at Jerne Sogn kan genåbne tirsdag, hvis den positive udvikling holder.

Når Esbjerg Kommune går ind i uge 19, ser coronasituationen sådan ud, at Spangsbjergskolen genåbner mandag efter en uges nedlukning på grund af coronasmitte blandt elever og ansatte.

Anderledes ser det ud for Bydelens Børnehus. Her har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at den midlertidige lukning skal forlænges i yderligere tre dage til og med på onsdag. Det sker, fordi der i ugens løb er kommet meldinger om nye - dog heldigvis få - smittede med tilknytning til daginstitutionen. Det betyder, at der fortsat er risiko for spredning af smitte.

Også børnehaven i Børnehuset Novrupvej er kortvarigt lukket, men det skyldes ikke et påbud på grund af coronasmitte i daginstitutionen. Lige nu er så mange ansatte isolerede hjemme som nære kontakter, at der ikke er voksne nok til at tage sig af børnene. Derfor har daginstitutionen været nødt til midlertidigt at lukke børnehaven, mens vuggestuen fortsat er åben.

Godt nyt for Jerne

I søndags blev Jerne Sogn midlertidigt lukket, fordi bydelen opfyldte de nationale myndigheders kriterier for automatisk nedlukning. Derfor har Bakkeskolen Cosmos og en række indendørs aktiviteter i kultur- og fritidslivet siden været lukkede. Heldigvis ser der ud til at være godt nyt for beboerne i Jerne, for hvis tallene holder i de næste dage, ligger bydelen igen under grænserne for automatisk nedlukning. Derfor håber Esbjerg Kommune på at kunne genåbne Jerne Sogn på tirsdag.

God idé at blive testet

For at forebygge spredning af smitte er det en god idé at blive testet. Få overblik over de aktuelle muligheder for test i Esbjerg Kommune her: www.esbjerg.dk/om-kommunen/corona/teststeder

Kontakter

 Arne Nikolajsen, direktør for Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Esbjergs fire hvide mænd lægger arm til en bedre verden1.6.2021 11:29:39 CEST | Pressemeddelelse

Fra tirsdag den 1. juni ser de fire velkendte hvide, tårnhøje og ikoniske mænd i Esbjerg, der går under navnet Mennesket ved Havet, lidt anderledes ud, end esbjergenserne og talrige turister er vant til. De bærer nemlig et blåt plaster på armen, der markerer støtten til UNICEFs arbejde for en retfærdig vaccinefordeling til alle verdens lande. UNICEF vil indsamle midler til indkøb og levering af vacciner til bl.a. Indien og Nepal, så de også kan blive vaccineret lige som danskerne.

Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark tilbyder gratis badebilletter til børn og unge25.5.2021 08:22:55 CEST | Pressemeddelelse

I kølvandet på en lang Corona-nedlukning er der brug for en social redningskrans til mange børn og unge, som har været uden muligheder for sjov og adspredelse. Derfor søsætter Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark i fællesskab et tilbud, hvor en gruppe 9-18 årige kan få fri entré hele sommeren. Tilbuddet retter sig mod børn og unge i socialt udsatte positioner, som kan henvises via relevante fagpersoner omkring dem. Formålet er at sikre, at denne gruppe af børn og unge har mulighed for at være fysisk aktive og have det sjovt i løbet af sommeren. ”Vi ved jo godt, at de sidste mange måneder har været hårde for rigtig mange børn og unge. For langt de fleste ser situationen heldigvis lysere ud nu, hvor restriktionerne er lettet. Det gælder dog ikke nødvendigvis for målgruppen i Aktiv Fritid, som er børn og unge i udsatte positioner, hvor familie og netværk måske ikke har ressourcerne til selv at støtte deres børn og unge i at komme ovenpå igen. Samtidig er det også dem, som oftest ikke har

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum