OnlinePartners

Søvn er dit vigtigste redskab for at skabe velvære

Del

Søvn er uundværligt for os mennesker. Uden det kan vi ikke fungere. Dårlig søvn sætter derfor sine spor. Finder du i stedet opskriften på at få en god nats søvn, kan du få mere velvære i hverdagen. Det handler dog om at gribe søvnen rigtigt an.

Savner du mere velvære i hverdagen, er du ikke den eneste. Mange danskere oplever en hektisk hverdag, hvor arbejde, familieliv og fritidsinteresser skal passes. Det kan skabe en pakket kalender, hvor det nogle gange går ud over nattesøvnen og dermed dit velvære.

Søvn er benzin til krop og sjæl

Søvnen er vigtig for din krop på flere forskellige måder. Der bliver nemlig sat nogle helt andre processer i gang, når du bevæger dig ind i drømmeland. Det er disse processer, der er med til at give dig fornyet energi til en ny dag.

Når du sover, bliver energiniveauet helt automatisk sænket. Dette sker blandt andet, i takt med at din kropstemperatur bliver lavere. Når energiniveauet bliver sænket, betyder det også, at både organer og celler får en pause.

De skal ikke længere køre på højtryk, men får i stedet mulighed for at regenerere. De kan derfor genopbygge sig selv, så de er klar til at køre optimalt igen, når en ny dag melder sig.

Søvnen er også med til at sætte gang i produktionen af forskellige hormoner og stoffer. Også disse hormoner og stoffer har en positiv indvirkning på kroppen. De er blandt andet med til at styrke dit immunforsvar, så du er bedre beskyttet mod sygdomme og bakterier i luften.

En god nattesøvn kommer ikke af sig selv – dette kan påvirke din søvn

Selvom nattesøvnen er så vigtig for os, kommer den desværre ikke af sig selv. Det er ikke altid nok bare at lægge sig ned og lukke øjnene. Der er nemlig flere forskellige faktorer, der spiller ind.

Først og fremmest er der din seng. Sengen skal give dig den rette komfort om natten. Ligger du dårligt, kan du mærke det med det samme, når du vågner næste dag. Du kan enten være øm i hele kroppen eller stadig virke træt.

Når vi ligger dårligt om natten, kan vi begynde at vende og dreje os i søvne. Det skaber noget urolighed, så du ikke får den tunge søvn, hvor kroppen går i gang med et regenerere. Det er derfor vigtigt, at du finder en seng, der netop passer til dig.

Det er både sengens hårdhed og størrelse, der kan have en stor indvirkning på komforten. Det er derfor vigtigt, at du finder en seng, der passer til din kropstype og dine præferencer. Bedrenætter.dk har for eksempel senge af forskellige typer, der er tilpasset den enkeltes behov.

Det er dog ikke kun sengen, der har en afgørende betydning. Også temperaturen i dit soveværelse kan have en stor indvirkning på, om du får en god eller dårlig nattesøvn. Man siger ofte, at soveværelset skal være koldt.

Flere søvnforskere pointerer dog, at man skal finde en passende temperatur, hvor man hverken fryser eller har det for varmt.

Når du finder denne optimale temperatur, skal din krop ikke bruge energi på at få varmen eller komme af med varmen. På den måde kan kroppen bruge energien på at genopbygge sig selv om natten, hvilket giver mere velvære.

Det er meget forskelligt, hvad denne optimale temperatur ligger på. I gennemsnit vil den ligge et sted mellem 15 og 22 grader. Det vil dog være meget forskelligt fra person til person, hvad der er den optimale temperatur.

Information om OnlinePartners

OnlinePartners
OnlinePartners
Fredensgade 7
6000 Kolding

71 99 10 50https://www.onlinepartners.dk/

Følg pressemeddelelser fra OnlinePartners

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OnlinePartners

Maler-trends anno 2019: Danskerne hylder den ”grønne” maling7.10.2019 12:57:10 CESTPressemeddelelse

Hvert år venter danskerne spændte på, hvordan den nye modescene og de nye modetrends kommer til at se ud inden for bolig og interiør. Og i år er bestemt ingen undtagelse. Boligeksperterne og danskerne har talt: Der skal ”grøn” maling på husets vægge i 2019. Og her henvises der både til farven grøn og til den bæredygtige medbetydning af ordet grøn. Det handler blandt andet om at male boligen på en klimavenlig, etisk og sundhedsmæssig korrekt måde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum