Det Kongelige Teater

Soundvenue og Det Kongelige Teater fortsætter populær koncertrække

Del

Efter et succesfuldt efterår fortsætter Crossover-koncerterne med at sætte nogle af tidens mest spændende bands sammen med musikere fra Det Kongelige Kapel. I år er det Dopha og Søn, der spiller i Operaen.

500 billetter blev revet væk på under ti minutter i efteråret 2021, da Soundvenue og Det Kongelige Teater lancerede det nye koncertformat Crossover. Først med Fraads i september og siden med Chinah i oktober, og nu fortsætter samarbejdet med yderligere to koncerter i foråret.

Denne gang får guitaren et større og mere rocket fokus, når Dopha og Søn sammen med Det Kongelige Kapel gør klar til unikke oplevelser i foyeren i Operaen henholdsvis den 7. februar og 27. april.

”Det er ekstremt spændende at lade den klassiske og rytmiske verden mødes. Der bliver åbnet en masse nye døre og muligheder i min musik, og vi kommer til at tage nogle af sangene i helt nye retninger, jeg nok ikke havde tænkt var mulige, dengang de blev skrevet og produceret”, siger Sofie Dopha, der fik sit store gennembrud sidste år med debutalbummet The Game og et hav af roste koncerter, hvor hendes medrivende pop fik en mere rocket kant.

Det Kongelige Kapel åbner Crossover-koncerterne ved at invitere publikum ind i deres musikalske univers med nogle af de mest populære klassiske værker. Derefter smelter kapelmusikerne sammen med de medvirkende bands og spiller nye arrangementer af deres hits, og koncerten slutter i den helt rytmiske ende, når bandet spiller egne numre alene.

Søn, der indtager Operaens foyer den 27. april, glæder sig også til udfordringen og muligheden.

”For mange af os er det første gang, vi samarbejder og spiller med klassiske arrangører og instrumentalister, og det vil helt sikkert give os en masse idéer og inspiration i vores fremtidige sangskrivning”, siger guitaristen Carl-Erik Gippert på vegne af Søn, der har markeret sig som et af de mest interessante, nye danske rockbands de seneste par år.

Chef for Det Kongelige Kapel Jesper Rosenkilde tilføjer: ”Som klassiske orkestermusikere er det altid spændende og udfordrende at spille med musikere fra andre genrer. Det understreger, at uanset om musik er skrevet for 200 år siden eller i forgårs, bliver den skabt i nuet. Det glæder vi os til at være med til.”

Komponisten Christian Balvig står for de nye arrangementer af Dophas og Søns numre, ligesom han i efteråret gjorde det med Fraads og Chinah. Han har tidligere arbejdet sammen med Copenhagen Phil om deres 60 Minutes og lavet scores til flere DR-produktioner, senest Ulven kommer, hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

Billetterne til Crossover-koncerterne er gratis og kan reserveres på Det Kongelige Teaters hjemmeside kglteater.dk fra 21. januar kl. 10 og frem til koncertstart.

Crossover koncertdatoer
7. februar 2022 | Operaens foyer: Dopha
27. april 2022 | Operaens foyer: Søn

Læs mere om Crossover Dopha 
Læs mere om Crossover Søn

For mere info kontakt:

Peter Grønborg, chef for Åbne Huse og Ofelia Plads, pegr@kglteater.dk, 25517986
Kristian Keller, projektleder, Soundvenue LIVE, kke@soundvenue.com, 50510844

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum