Aarhus Universitet: Health

Søskendeduel skaffer 141.000 kroner til coronaforskningen på Aarhus Universitet

Del

Fredag 15. maj kl. 12.00 overrækker de to topatleter, Line og Mads Brandt Pedersen, som svømmede, cyklede, løb og roede for coronaforskningen på Aarhus Universitet, 141.000 kr. til professor Søren Riis Paludan. Pressen er velkommen.

Der var mere end én vinder ved weekendens dyst på Gudenåen, hvor europamester i triatlon, Line Brandt Pedersen, kæmpede mod sin bror, dobbelt-kajakverdensmester Mads Brandt Pedersen om at komme først fra Silkeborg til Randers. Professor Søren Riis Paludan fra Institut for Biomedicin er modtager af de 141.000 kr., som blev indsamlet under og efter dysten til fordel for coronaforskningen.

”Jeg er på vegne af forskningsteamet meget beæret over at blive betænkt. Det er rørende, at Line og Mads vil bruge deres energi og engagement til at bidrage til forskningen i ny vaccine mod covid-19”, siger Søren Riis Paludan.

Donationen skal blandt andet bruges til køb af et mikroskop til coronalaboratoriet på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

”Det er dyrt at forske, og selv om vi har fået særbevillinger til forskning i coronavirus, mangler vi apparatur. Nu får vi midler til at købe ind. Det er vi taknemmelige for”, siger Søren Riis Paludan.

Dysten, Corona Challange, som blev afviklet på Gudenåen lørdag den 9. maj, var sat i værk af Line Brandt Pedersen. I mangel på mesterskaber, der var aflyst pga. coronakrisen, måtte hun finde på andet, som kunne motivere til træning. Samtidig ville hun gerne støtte kampen mod corona. Det blev afsættet for at udfordre sin bror og samtidig lave en indsamling.

I alt har indsamlingen givet 141.195 kr. Der blev samlet ind via gofundme:

https://www.gofundme.com/f/coronachallenge2020?fbclid=IwAR1jto9DILOg3Q8VWTDnkzhdC1n6OP7Zd6bUMSkpF1e6-IjBEbemYljI5OA

Pengene overrækkes af Mads og Line Brandt Pedersen til Søren Riis Paludan fredag 15. maj kl. 12.00 foran Skou Bygningen på Aarhus Universitet.

CF Møllers Allé 6, bygning 1115, 8000 Aarhus C

Pressen er velkommen.

Kontakt:

Atlet Line Brandt Pedersen: 91 31 10 87

Professor Søren Riis Paludan: 28 99 20 66

Kommunikationsmedarbejder Henriette Stevnhøj: 20 37 30 86

Nøgleord

Links

Information om Aarhus Universitet: Health

Aarhus Universitet: Health
Aarhus Universitet: HealthHealth er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse.

Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.

Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum