Egedal Kommune

Sortér dit affald på farten

Del

Har du set de nye skraldespande i bybilledet? Hen over sommeren laver kommunen forsøg med affaldssortering ved Rådhus Allé i Ølstykke, Ølstykke Bypark og badestedet ved Buresø.


Kender du det: Du er på farten og har spist et æble, en sandwich og drukket en sodavand. Nu vil du gerne af med skraldet; et æbleskrog, noget plastik og en flaske. Men der er kun én skraldespand, så det hele ender samme sted. Fortvivl ikke – for nu indledes et forsøg med affaldssortering på gader og stræder.

Egedal Kommune har udviklet skraldespande, der er pæne nok til at stå fremme, og som indbyder til kildesortering. Hen over sommeren vil skraldespandene være at finde på udvalgte steder: Rådhus Allé i Ølstykke, Ølstykke Bypark og badestedet ved Buresø, så du her kan sortere i både Restaffald, Madaffald, Glas, Plast, Papir og Metal.

Dialog med erhvervsliv og borgere

De tre placeringer er valgt i samarbejde med lokale erhvervsdrivende og input fra borgere. På Rådhus Allé har repræsentanter fra butikkerne været inde over placeringen, og efter sommeren vil kommunen i dialog med dem vurdere, om placeringen virker efter hensigten.

- I stedet for at stå spredt er skraldespandene nu samlet, der hvor folk tit mødes. Samtidig er der kommet flere bænke, de erhvervsdrivende har sørget for flotte blomsterkummer, og det tilsammen giver en mere central plads på Rådhus Allé, forklarer Lars Krog, afdelingsleder på kommunens materielgård.

Super brugbare input fra borgerne

Også Ølstykke Bypark er med i forsøget, fordi der her er et godt samarbejde med borgerne:

- I Byparken prøver vi mange ting af, og vi får super mange brugbare input fra borgere, der bor ud til parken, bl.a. via app’en ’Tip Egedal’. Nu afprøver vi skraldespande med kildesortering her, og den feedback, vi får fra beboere og andre borgere, tager vi med videre, siger Lars Krog.

Badestedet ved Buresø er også valgt på baggrund af borgernes ønsker: De har via en opsat postkasse kunnet give forslag til, hvad der mere skulle ske ved badestedet, og her har et genkommende ønske været bedre mulighed for at komme af med skraldet. Nu er håbet, at de nye løsninger vil dæmme op for overfyldte spande ved badestedet.

Automatisk tømning sparer penge

Samtidig bliver alle de offentlige skraldespande digitaliseret: Skraldespande langs veje og stier får indbygget en chip, der automatisk sender besked til Materielgården, når spanden er 70% fyldt. Det effektiviserer tømningen, sparer fællesarealerne for overfyldte skraldespande, der ’spilder’ affaldet, og sammen med en ny indsamlingsbil sparer løsningen kommunen for 950.000 kr. om året.

Hvordan oplever du placeringen af de nye skraldespande?

Tip kommunen via app’en ’Tip Egedal’, eller skriv til kommunen på vej@egekom.dk

Kontakter

Billeder

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum