DI Vestsjælland

Sorø er helt i top i DI’s erhvervsklimaundersøgelse

Del

Sorø kommune fortsætter turen mod den absolutte top i DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse. Virksomhederne er nu så tilfredse med de forhold og den service, kommunen tilbyder, at Sorø rykker fire pladser frem til en fornem sjette plads, og samtidig kan Sorø prale af at have Danmarks bedste image som erhvervskommune.

- Sorø fortsætter med at imponere mig, og det er fuldt fortjent, at kommunen rykker frem på DI’s rangliste. Det er en fantastisk fremgang, Sorø har præsteret de seneste år og utrolig flot, at kommunen formår at udbygge sin placering i den absolutte top blandt Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Fra kælder til kvist på rådhuset i Sorø har både politikere og ansatte en positiv indstilling og vilje til at sætte virksomhederne i centrum. Kommunens ledelse er også meget aktiv i forhold til at lytte og komme i dialog med kommunens virksomheder. Sorø kan på mange områder være en god inspiration for andre kommuner, siger formand for DI Vestsjælland Steen Søgaard.

Virksomhederne i Sorø er blandt andet tilfredse med kommunens måde at lade private virksomheder byde på offentlige opgaver, det gælder både udbudsmaterialer, tidsfrister og dialog. I den kategori er Sorø sprunget 60 plader frem. Kommunens hjælp til at skaffe de medarbejdere, virksomhederne har brug for, bliver også vurderet i top. Et område, der bliver stadig vigtigere, fordi manglen på dygtige medarbejdere vil blive større de kommende år.

Men Sorø er ikke den eneste solstrålehistorie i Vestsjælland, også Slagelse er gået frem – med ni pladser til en flot placering som nummer 13 ud af i alt 96 kommuner.

- Det er en bemærkelsesværdig udvikling, Slagelse Kommune er inde i. For fire år siden lå kommunen helt i bunden af DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse. Men nu tror jeg på, at kommunens mål om at nå i top ti i 2019 er inden for rækkevidde, hvis de kan holde de gode takter, siger Steen Søgaard.

Slagelses virksomheder er især tilfredse med kommunens behandling af bygge-, miljø- og sygedagpengesager, hvor kommunen rangeres som Danmarks fjerde bedste.

Men der er også hår i suppen. De øvrige vestsjællandske kommuner går nemlig tilbage i Lokalt Erhvervsklima 2017. Holbæk Kommune falder 17 plader til en 42. plads, og Kalundborg rutsjer hele 31 pladser ned til en samlet placering som nr. 59. Holbæks virksomheder er især blevet mere utilfredse med de kommunale trafikforhold og kommunens brug af private leverandører. Kalundborg falder tilbage i flere kategorier, her er virksomhederne blevet mere utilfredse med blandt andet trafikforholdene, dialogen med kommunen og jobcenterets indsats.

- Vi kan i år konstatere en opsplitning af de vestsjællandske kommuner i tre dele. Sorø og Slagelse er fremme i front på DI’s liste over erhvervsvenlighed. Holbæk og Kalundborg er stagneret i midterfeltet. Mens Ringsted og Odsherred opnår placeringer i bunden. Samlet kan vi konkludere, at erhvervsservicen og forholdene for de lokale virksomheder generelt er tilfredsstillende her i Vestsjælland. Men vi skal have vendt udviklingen i Ringsted og især Odsherred og have alle kommuner med frem i den bedste tredjedel af DI’s erhvervsklimaundersøgelse – siger formand for DI Vestsjælland, Steen Søgaard.

I Ringsted efterlyser flere virksomheder en bedre service fra jobcentret og bedre sagsbehandling. Mens Odsherred ikke får løftet sig væk fra sidstepladsen. Det er dog ikke lig med sidstepladser i alle kategorier. Virksomhederne i Odsherred ser lysest på kommunens service i folkeskoler og daginstitutioner. Men de har til gengæld ikke meget positivt at sige om de kommunale veje, busser og tog og heller ikke om kommunens hjælp med at tiltrække de nødvendige medarbejdere.

- Vores vision er fortsat at skabe et attraktivt Vestsjælland, hvor både borgere og virksomheder trives, og hvor man får sat ny udvikling i gang, der skaber arbejdspladser, vækst og velstand. DI Vestsjællands tilgang er åbenhed og dialog, og vores ønske er at arbejde for et stærkere samarbejde på tværs mellem kommuner og virksomheder i regionen om erhvervsudviklingen. Derfor vil vi forsat have tæt kontakt til kommunerne og sammen med dem drøfte de næste skridt fremad, siger formand for DI Vestsjælland, Steen Søgaard.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2017:

- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2017, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for DI’s brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner, Læsø og Fanø, deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt chefkonsulent Allan Munch Mortensen, e-mail amo@di.dk, tlf.: 3083 1077 eller pressekoordinator Helen Jensen e-mail: heje@di.dk, tlf.: 2124 4702.

Billeder

Links

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFor yderligere information om DI Vestsjælland:

Chefkonsulent Allan Munch Mortensen
Mail: amo@di.dk
Tlf. 3377 3964
Mobil: 3083 1077

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum