Det Kongelige Teater

Søren Sætter-Lassen fejrer 40 års jubilæum

Del

I fire årtier har han været en af Danmarks største skuespillere. Nu hædres Søren Sætter-Lassen på Gamle Scene

Med store succeser, utallige hovedroller og en sikker plads i danskernes bevidsthed kan skuespiller Søren Sætter-Lassen nu fejre 40 år i faget. Det sker søndag den 10. februar på Gamle Scene, hvor han lige nu høster fremragende anmeldelser og udsolgte sale for sin rolle som den misundelige komponist Salieri i Amadeus.

Søren Sætter-Lassen har været i teaterbranchen næsten hele sit liv. Uddannet ved Odense Teaters elevskole 1975-78, og senere ansat samme sted, stiftede han i 1982 Grønnegårdsteatret sammen med Christian Steffensen. Fra 1990 har Søren Sætter-Lassen været ansat på Det Kongelige Teater.

På trods af sin drengede statur voksede Søren Sætter-Lassen sig hurtigt stor nok til at bære de klassiske karakterroller - både inden for det komiske og det dramatiske repertoire. Begge dele har han især foldet ud i sine mange år på Det Kongelige Teater.

Han har spillet hovedroller hos Strindberg, Shakespeare, Tjekhov og Molière, har udfoldet en række markante karakterroller hos alt fra Brecht til Ibsen, og ikke mindst har han skabt en række uforglemmelige roller hos Holberg - både som tjener og herre. Også inden for det moderne repertoire har Søren Sætter-Lassen sat sit umiskendelige aftryk i roller hos Line Knutzon, von Schirach og senest i Jakob Weis’ anmelderroste Møller & Larsen

På tv fik Søren Sætter-Lassen sit gennembrud i serien Een stor familie fra 1982. Men også Bryggeren, 1864, Der kommer en dag og nu Badehotellet har gjort Søren Sætter-Lassen til et særdeles kendt navn i Danmark.

Samtidig har jubilaren arbejdet med både større og mindre roller i et utal spillefilm. Her har publikum også fået glæde af Søren Sætter-Lassens enorme bredde, når han har henrykket danskerne i alt fra Snøvsen til De vilde Svaner og Klassefesten.

Nu, 40 år efter de første roller, tager Søren Sætter-Lassen igen fyldte sale med storm, og han vil blive fejret på den helt store klinge under en af sit livs mest markante roller i Amadeus.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Hits og skjulte perler på Opera i det fri 201930.7.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Opera i det fri 2019 er sommerens store begivenhed i det danske sommerland både for den, der ønsker at stifte bekendtskab med opera for første gang og den rutinerede operagænger, der kender sine klassikere ind og ud. Publikum vil blive præsenteret for en skøn blanding af både hits og skjulte perler, der synges af nogle Danmarks bedste operasangere. De tager både lystige og alvorlige emner under behandling i et repertoire blandet af italiensk, tysk, østrigsk, fransk, amerikansk og dansk musik. Der er smagsprøver fra Den Kongelige Operas kommende sæson, herunder genhør med Rossinis elskede klassiker Barberen i Sevilla, der var et hit ved premieren i Martin Lyngbos stumfilmsinspirerede opsætning. Bizets Carmen præsenteres i en ny storslået moderne og energisk udgave med cool dans, Richard Strauss’ moderne klassiker Ariadne på Naxos iscenesættes af en af vore tids mest interessante kvindelige instruktører, og vores billedskønne Mozart-opsætning af Così fan tutte kommer på turné efter premi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum