Aalborg Kongres & Kultur Center

Søren Gade åbner og snakker Brexit med verdens fiskerielite på international fiskerimesse i Aalborg

Del

Venstrepolitiker og næstformand i EU-Parlamentets fiskeriudvalg, Søren Gade, åbner DanFish International i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) onsdag 9. oktober, og tager derudover del i stort Brexit-seminar på messens førstedag. Den store messe får en central rolle som forum for diskussioner og netværk omkring hele Brexit-situationen.

Når Aalborg Kongres & Kultur Center i næste uge slår dørene op til DanFish International, træder Søren Gade op på talerstolen for at åbne den største fiskerimesse i Europa, hvor godt 400 udstillere fra 30 lande og forventet 14.000 besøgende fra omkring 50 lande deltager. Venstrepolitikeren blev i juni måned valgt ind i EU-Parlamentets fiskeriudvalg og har derfor en stor interesse for DanFish-messen, som denne gang afvikles for 36. gang i Aalborg fra 9.-11. oktober.

Internationalt mødested
- DanFish er en betydningsfuld messe, der giver aktører inden for fiskeriet et internationalt mødested, og det er derfor mig en stor ære at få lov til at åbne messen. Danmark har store interesser på fiskeriområdet. Som næstformand i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg er messen derfor en god mulighed til at få en dialog om de udfordringer, fiskerierhvervet står overfor, og hvordan vi løser dem, lyder det fra Søren Gade.

I forbindelse med åbningen får Søren Gade desuden selskab af Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, samt en robot, som begge vil være med til at klippe snoren over. I 2017, hvor DanFish sidst fandt sted, lagde protektor for DanFish International H.K.H. Prins Joachim dengang vejen forbi Aalborg og AKKC for at åbne messen.

Brexit sættes under lup
Ud over at åbne dette års DanFish International tager Søren Gade på messens førstedag samtidig del i et større seminar omhandlende Brexit, der arrangeres af Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation. Brexit ånder lige nu de danske fiskere i nakken, da beslutningen om at træde ud af Den Europæiske Union kommer til at påvirke en lang række sektorer i det danske erhvervsliv, heriblandt fiskerierhvervet. Storbritanniens farvel til EU er således omdrejningspunktet til seminaret, hvor Søren Gade og et panel bestående af blandt andre tidligere ambassadør i London, Claus Grube, dykker ned i de konsekvenser, som Brexit får for dansk fiskeri.

Nøgleord

Kontakter

Messe- og udstillingschef, Else Herfort, på tlf. +45 9935 5518 eller mail eh@akkc.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4
9000 Aalborg

+45 99 35 55 55http://www.akkc.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Nordjysk erhvervsleder og Løvens Hule-investor modtager Forårsprisen 20205.3.2020 13:41:00 CETPressemeddelelse

På baggrund af sin store betydning for dansk iværksætteri har den 43-årige erhvervsleder Jacob Risgaard fra Frederikshavn, hvis egen succesfulde virksomhed Coolshop holder til i Nørresundby, i den grad bidraget til at fremme kendskabet til Nordjylland. Derfor kan Jacob Risgaard nu se frem til at modtage Forårsprisen 2020, som uddeles af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) i forbindelse med åbningen af dette års forårsmesse fredag 27. marts.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum