Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp: Nyt erhvervsområde ved Avedøre Holme mangler plan for kollektiv trafik

Del

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har følgende kommentarer til regeringens, Københavns Kommunes og Hvidovre Kommunes planer om at bygge et nyt erhvervsområde ved Avedøre Holme:

  • Udspillet om Avedøre Holme mangler sikring af den nødvendige infrastruktur. En udvidelse af letbanen og ombygning af Glostrup Station vil kunne sikre, at den kollektive trafik vil kunne løfte opgaven med at betjene de mange nye arbejdspladser.
  • Har man siddet i en bil eller bus på vej til Avedøre Holme i myldretiden, ved man godt, at trafikken ikke fungerer til og fra det store erhvervsområde. Hver dag sidder flere tusinder i kø især i området omkring rundkørslen ved Stamholmenog skaber unødig ventetid for medarbejdere, som skal til eller fra arbejde – og det belaster desuden det omgivende motorvejsnet helt enormt.
  • Vi bliver nødt til sikre en endnu bedre trafikløsning fx i form af udvidelsen af letbanen, som kan håndtere over 13 mio. passagerer på tværs af regionen og sikre en god forbindelse til DTU. Og så skal staten træde til med en nu længe ventet udbygning af Glostrup Station, så det bliver muligt at skifte fra regionaltog og fjerntog til letbanen.
  • Vi har i letbanesamarbejdet allerede sikret, at den regionale buslinje 500s bliver styrket på en lang række punkter for at kunne sikre en bedre trafikbetjening til Avedøre Holme, så der bliver en bedre forbindelse mellem de mange arbejdspladser og den kommende letbane. Men det er ikke nok.
  • Det er klart en styrkeposition for Region Hovedstaden, at vi har mange videnstunge virksomheder med specialister og eksperter inden for grøn og innovativ produktion. Og jeg synes, at det er en rigtigt god idé at udvikle regionen i denne retning – og dermed skabe en masse nye arbejdspladser inde for grøn omstilling og booste vores STEM-uddannelser (Science, Technology, Engineering, Mathematics)
  • Men vi skal samtidig sikre at infrastrukturen kan følge med. I dag er der omkring 8.000 arbejdspladser i Avedøre – og hvis der skal være plads til 12.000 flere, så kræver det, at man ser på infrastrukturen i et regionalt perspektiv. Fx har vi en kæmpe viden bundet op omkring fx DTU samt Teknologiske Institut og heromkring findes der en lang række større og mindre virksomheder med nogle af verdens bedste forskere og specialister. Det vil derfor være oplagt at sikre nogle stærke samarbejder til de nye virksomheder, som vil etablere sig på i Avedøre Holme.
  • Desuden vil virksomhederne efterspørge specialister og fagfolk, som kan sikre logistik, lagerplads og service osv.
  • For at Avedøre Holme skal kunne udvikle sig, skal vi sikre en god regional infrastruktur fra oplandet og fra vores allerede etablerede vidensinstitutioner. Og derfor synes jeg, at man mangler det regionale perspektiv i det her oplæg – hvor man satser på, at udvidelsen primært skal kunne betjenes af højklasset kollektiv trafik og selvfølgelig cykel for dem, som bor tættere på.

Yderlig info

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt 70209588 / presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum