Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen (S): Uhørt sparekrav fra regeringen

Del

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), har følgende reaktion på, at regeringen i forbindelse med de igangværende økonomiforhandlinger har fremsat forslag om besparelser på 10% over de næste tre år omkring puljen regional udvikling.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), har følgende reaktion på, at regeringen i forbindelse med de igangværende økonomiforhandlinger har fremsat forslag om besparelser på 10% over de næste tre år omkring puljen regional udvikling.

  • Det er fuldstændigt uhørt, at regeringen spiller ud med sparekrav som det her – et sparekrav, som vil få store konsekvenser for alle de mennesker, der bor her i hovedstadsregionen. Her i regionen vil det betyde, at vi  over tre år skal spare over 80 mio., særligt på kollektiv trafik og miljøområdet. Det er at trække i en helt forkert retning.
  • For et give et eksempel på, hvor store konsekvenser en sådan besparelse vil få i hovedstadsområdet, så vil det svare til, at ikke mindre end 20 mio. passagerer vil blive påvirket, hvis besparelsen foretages alene på busområdet. Allerede nu drukner vores region i trængsel. Vi skal have bedre kollektiv trafik, ikke dårligere!
  • Det her vil bl.a. gå ud over de mange ældre, ikke mindst i yderområderne, som er helt afhængige af god kollektiv transport for at få hverdagen til at hænge sammen eller de mange patienter, der har brug for den kollektive trafik for at komme frem og tilbage til regionens hospitaler. Det får også store konsekvenser for de mange studerende, der skal til og fra deres uddannelser.

Yderligere informationer: regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Donation på 60. mio kr. fra Novo Nordisk Fonden til BørneRiget på Rigshospitalet skal skabe et kraftcenter for børnekirurgisk forskning og behandling i Region Hovedstaden7.12.2017 12:26pressemeddelelse

En bevilling på 60 mio. fra Novo Nordisk Fonden til Region Hovedstaden skal være med til at bringe BørneRiget på Rigshospitalet helt i front med den mest avancerede kirurgi til børn og unge på både forsknings-, udviklings- og behandlingsområdet. Donationen i form af tre professorater skal være med til at virkeliggøre visionen med BørneRiget: at skabe et hospital i verdensklasse for børn, unge, fødende og deres familier samt styrke samspillet mellem forskning og behandling til gavn for patienterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum