Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen fratræder som regionsrådsformand i Region Hovedstaden

Del

Sophie Hæstorp Andersen (S) har i dag meddelt de konstituerende partier, at hun ønsker at fratræde posten som regionsrådsformand med udgangen af juli måned.

På et møde med de konstituerende partier i Region Hovedstaden i dag meddelte regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen gennem næsten otte år, at hun ønsker at fratræde sin post, men hun forbliver menigt medlem af regionsrådet resten af valgperioden.

Regionsrådet skal på et møde den 22. juni tage stilling til, om de kan imødekomme hendes anmodning. Samtidig skal de tage stilling til, hvem der skal sætte sig i formandsstolen efter hende og varetage hvervet som regionsrådsformand i resten af denne valgperiode.

”Jeg træder tilbage for at hellige mig den opgave, jeg har taget på mig som overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København. Jeg ved hvor meget arbejde, det kræver at stille op. Men det er også med stort vemod, at jeg nu skal sige farvel til mine kolleger i regionsrådet – og alle de fantastiske mennesker, der hver dag arbejder for at gøre en forskel i regionen,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

Opbakning til Lars Gaardhøj

På mødet med de konstituerende partier var der opbakning til at overlade posten som regionsrådsformand til Lars Gaardhøj (S) pr. 1 august.

”Jeg er meget glad for opbakningen til Lars, og det er naturligt, at jeg nu overlader arbejdet med budget 2022 og det fortsatte arbejde for et mere menneskeligt sundhedsvæsen til ham. Lars har igennem mere end 10 år lagt et stort stykke arbejde i regionen,” siger Sophie Hæstorp Andersen, der i løbet af den kommende tid vil sikre en god og solid overlevering af posten som regionsrådsformand.

Sophie Hæstorp Andersen har valgt at frasige sig samtlige eftervederlag fra posten som regionsrådsformand, og vil således fra 1. august modtage vederlag som menigt regionsrådsmedlem.

 

Kontakt

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Medarbejderne melder om stigende tilfredshed med Sundhedsplatformen21.5.2021 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Sundhedsplatformen blev indført i Region Hovedstaden og Sjælland i 2016 og -17 for at skabe mere sammenhæng i behandlingen, mere inddragelse af patienterne og hurtigere adgang til resultater. Medarbejderne i de to regioner har i april svaret på en brugerundersøgelse. Tilfredsheden er stigende, men undersøgelsen peger også på områder, hvor arbejdet med forbedringer for medarbejderne skal fortsætte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum