PensionDanmark

Sønderjyske mænd er blevet bedre til at få hjælp, når det gør ondt

Del

Flere sønderjyske mænd i fysisk hårdt arbejde søgte i 2019 behandling for skavanker gennem deres sundhedsordning sammenlignet med 2015. De halter dog stadig efter kvinderne. Det viser en opgørelse fra PensionDanmark.

Den danske håndværker er blevet bedre til at søge behandling, når det gør ondt i kroppen. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark
Den danske håndværker er blevet bedre til at søge behandling, når det gør ondt i kroppen. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark

Det koster ikke noget, og du skal ikke forbi lægen først. Alligevel har det hidtil været vanskeligt at få den mandlige, sønderjyske håndværker til at udnytte sin sundhedsordning til at få hjælp hos fysioterapeuten, når det gør ondt at udføre arbejdet. Men nu peger pilen den rigtige vej. I 2019 modtog mere end hvert 10. mandlige medlem fra sydjyske kommuner en eller flere behandlinger gennem deres sundhedsordning i PensionDanmark.

Det udgør en stigning på over 14 procent siden 2015, og mændene er gradvist blevet lidt bedre til at få hjælp med fysiske skader år for år.

”Vi ser gerne, at den positive udvikling fortsætter, så endnu flere sønderjyske medlemmer får mobilen frem og bestiller en tid til behandling. Hjælp i god tid og forebyggende behandlinger og øvelser er afgørende for at undgå, at små skader bliver til alvorlige skader. Forebyggelse og tidlig indsats er afgørende, hvis man skal holde til et langt liv på arbejdsmarkedet. Derfor vælger vi også at udvide vores netværk af behandlere markant i hele landet, så der i 2020 bliver endnu kortere vej til en behandling på det ønskede tidspunkt,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.


De sønderjyske kvinder er foran
10,6 procent af mændene fra sydjyske kommuner udnyttede sundhedsordningen til at få gratis behandlinger i 2019. Det er stadig et stykke fra de kvindelige PensionDanmark-medlemmer. 13,2 procent af de sydjyske kvinder modtog behandling gennem sundhedsordningen.

I 2019 modtog godt 4.000 mandlige medlemmer fra sydjyske kommuner samlet over 30.000 behandlinger gennem deres sundhedsordning i PensionDanmark, mens knap 1.700 kvindelige medlemmer modtog over 15.000 behandlinger.

Omkring 400.000 danskere har uden lægehenvisning adgang til gratis behandlinger hos blandt andet fysioterapeut, kiropraktor og psykolog gennem den overenskomstaftalte arbejdsmarkedspension i PensionDanmark. Det omfatter blandt andre faggrupper som tømrere, murere og elektrikere i byggebranchen og lønmodtagere inden for hotel og restauration, rengøring, transport, landbrug og frisørfaget.


Andelen af medlemmer fra sydjyske kommuner, der fik behandling gennem deres sundhedsordning i 
PensionDanmark 2015-2019 (i procent)

År kvinder mænd
2015 11,0 9,3
2016 11,3 9,4
2017 11,4 9,6
2018 12,4 10,1
2019 13,2 10,6

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, telefon 2019 9238.

Foto

Må benyttes til formidling af aktuelle pressemeddelelse, men ikke i andre forbindelser og må ikke vidersendes til tredjepart.

Billeder

Den danske håndværker er blevet bedre til at søge behandling, når det gør ondt i kroppen. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark
Den danske håndværker er blevet bedre til at søge behandling, når det gør ondt i kroppen. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pensiondanmark.com/

PensionDanmark er et kundeejet arbejdsmarkedspensionsselskab, hvor hele overskuddet går til de 750.000 lønmodtagere, der er medlemmer. Medlemmerne er beskæftiget på 26.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark modtog 14,2 mia. kr. i indbetalinger i 2018, og balancen har rundet 260 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum