Haderslev Kommune

Sønderjysk beredskab er kommet godt fra start

Del

Borgmester H.P. Geil fra Haderslev er valgt som formand Brand & Redning Sønderjylland, der har haft sit første beredskabskommissionsmøde.

Haderslevs borgmester H.P. Geil bliver den første formand for Brand & Redning Sønderjylland. Næstformand bliver Tønders borgmester Laurids Rudebeck. Det blev besluttet, da der i aftes blev holdt det første beredskabskommissionsmøde for Brand & Redning Sønderjylland.

Beredskabet er landets næststørste, målt på antallet af stationer, nemlig 32 stationer. Samlet set er der 950 beredskabsfrivillige, brandmænd og medarbejdere under selskabets paraply.

Brand & Redning Sønderjylland har siden 1. januar 2016 været beredskab for de tre ejerkommuner, Haderslev, Aabenraa og Tønder Kommuner.

Der er fra starten af lagt vægt på, at traditionen med frivillige brandværn kan fortsætte. Blandt andet har de frivillige brandværn en solid repræsentation i beredskabskommissionen, som altså pegede på borgmester H.P. Geil som første formand.

Selskabet er nu i en driftsfase. Som noget af det første skal det sikre en ny fælles risikobaseret dimensionering. Dette arbejde er sat i gang, og arbejdet med denne del vil fortsætte i løbet af 2016, således at en samlet dimensionering er på plads fra 1. januar 2017.

"Målet er klart. Vi skal arbejde på at skabe tryghed for borgerne i vores område, og det indebærer blandt andet, at vi forsat har et stærkt og fintmasket net af stationer i Sønderjylland, og her spiller de frivillige brandmænd en stor og vigtig rolle", siger H.P. Geil.

Brand & Redning Sønderjylland har fokus på faglighed, specialisering og anvendelse af ny teknologi. Samtidig med en klar koordinering til det forebyggende arbejde.Kontaktinformation:

Borgmester i Haderslev, H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Borgmester i Tønder, Laurids Rudebeck, telefon Mobil 20 55 81 96.

Borgmester i Aabenraa, Thomas Andresen, telefon 40 15 45 50.

Beredskabsdirektør, Jarl Vagn Hansen, telefon 40 11 38 97, www.brsj.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum