Aabenraa Kommune

Sønderborg og Aabenraa står sammen om byplanmøde

Del

De næste to dage er Aabenraa og Sønderborg værter for det årlige Byplanmøde, som samler byplanlæggere og politikere fra hele landet. Et arrangement som kun kan lade sig gøre på grund af det gode samarbejde mellem de to sønderjyske kommuner.

Byudvikling på tværs af grænser er temaet, når Aabenraa Kommune og Sønderborg Kommune i samarbejde med Stadt Flensburg er værter for det årlige Byplanmøde, som i år finder sted 6 og 7. oktober. Her skal over 700 gæster fra hele landet over to dage blandt andet høre om havne- og byudvikling i Aabenraa, Nordals under omdannelse, klimahandleplanen DK2020, bystrategiske partnerskaber og meget mere.

De to kommuner skulle havde været værter for Byplanmødet i 2020, som også var det store genforeningsår, men som så meget andet blev mødet udskudt på grund af COVID-19 pandemien. Derfor er det ikke desto mindre en glad borgmester for Aabenraa Kommune, der ser frem til åbningen af byplanmødet, som finder sted torsdag formiddag i Arena Aabenraa.

- Ud over, at det er en oplagt mulighed for at vise, hvordan vi arbejder med strategisk byplanlægning i vores del af landet, er det samtidig en unik chance for at understrege det gode samarbejde mellem Aabenraa Kommune, Sønderborg Kommune og Stadt Flensburg siger Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, og fortsætter:

- Det ville ikke have været muligt at arrangere Byplanmøde 2022 her i det sønderjyske, hvis der netop ikke havde været et godt samarbejde mellem vores kommuner.

Sønderborg Kommunes borgmester er også begejstret for, at de to kommuner i samarbejde med Flensborg er værter for årets byplanmøde.

- Jeg er glad for, at vi i fællesskab kan trække det årlige Byplanmøde til Sønderjylland. Det er lykkedes på bagrund af godt makkerskab. Og det er netop det, som årsmødet handler om. Samarbejde på tværs af grænser. Noget som vi netop i Sønderborg har arbejdet på i mange år i blandt andet ProjectZero og udviklingen har af havnen i Sønderborg, som er sket sammen med partnerskaber uden for rådhuset, siger Erik Lauritzen.

Byplanmødet skydes i gang torsdag i Arena Aabenraa, hvor der bliver holdt en række forskellige oplæg. Her skal Aabenraa Kommunes borgmester på scenen for at tale om, hvad det kræver at skabe varige forandringer i byudviklingen, og Sønderborgs borgmester skal fortælle, hvad Sønderborg Kommune og virksomhederne har lært af partnerskabet med ProjectZero. Bagefter skal deltagerne høre om forskellige projekter og slutte dagen af i Skansen i Sønderborg. Byplanmødet fortsætter fredag i Sønderborg.

Kontakter

Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester, Sønderborg Kommune
Tlf. 27 90 02 06

Jan Riber Jakobsen
Borgmester, Aabenraa Kommune
Tlf. 29 32 25 30

Hanna Spilling
Afdelingsleder By & Landskab, Sønderborg Kommune
Tlf. 27 90 57 02

Jonas Fievé
Kommunikationskonsulent, Aabenraa Kommune
Tlf. 24 91 79 28

Links

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum