Sparta Atletik og Løb

Søndag den 19. september lægger København og Frederiksberg atter gader til et af verdens bedste halvmaratonløb, når 20.000 løbere skal deltage i Copenhagen Half Marathon. Se hvordan det påvirker trafikken her.

Del

Næsten 20.000 løbere fra hele verden og tusindvis af tilskuere ser frem til være en del af Danmarks største internationale løbefest, når den 7. udgave af Copenhagen Half Marathon vender tilbage til Danmarks hovedstad søndag den 19. september.

20.000 løbere vil søndag den 19. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken.
20.000 løbere vil søndag den 19. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken.

Den 21 km lange rute, som går fra Østerbro over Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro, Indre By og tilbage til Østerbro, har lagt asfalt til løbetider i verdensklasse og sågar en verdensrekord i 2019.

Ruten lukkes for trafik – men med indlagte krydsningspunkter

Det kræver naturligvis en rute i verdensklasse, som er spærret for biler. Skal man derfor færdes i byen i bil, uanset om man er deltager, publikum eller ikke en del er festen, er det derfor vigtigt at vide følgende:

  • Ruten er lukket for trafik fra kl. 9.00 – 15.00.
  • Der vil være mulighed for at krydse ruten i bil 7 forskellige steder på ruten. Disse sluser vil dog på skift være lukket i op til 2 timer, mens løberne passerer forbi. 

Følgende vigtige trafikårer vil være åbne hele dagen:

  • Langebro
  • H.C. Andersens Boulevard / Åboulevarden / Ågade / Bispeengbuen
  • Kalvebod Brygge og Bernstorffsgade i begge retninger
  • Grønningen og Folke Bernadottes Allé i begge retninger

Se hele ruten med krydsningspunkter, trafiksluser, kørselsveje, parkeringsforbud m.m. her: 

”Vi holder flere hovedfærdselsårer åbne og en række krydsningspunkter på ruten. På den måde sikrer vi, at bilister og andre trafikanter, der har brug for det, kan komme rundt i byen på tværs og inden for ruten. Vi skal respektere dem, som dagligt bruger byen, og derfor har vi udarbejdet en trafikplan med åbne veje, så det bliver en god oplevelse for beboerne langs ruten,” siger Lars Nissen, der er eventchef i Sparta Atletik & Løb og ansvarlig for den tekniske afvikling af Copenhagen Half Marathon.

Kom nemt rundt på cykel, til fods eller med offentlig transport

Fodgængere og cyklister kan i udgangspunktet krydse ruten alle steder i de perioder, hvor der ikke er løbere. Der vil dog være fuldt hegnet nogle steder, så det er en god ide at tjekke ruten hjemmefra og tage afsted i god tid. 

Man kan også komme rundt med Metro og S-tog, men vær opmærksom på, at en del buslinjer  vil være omlagt pga. vejlukninger. Se kommende busændringer på dinoffentligetransport.dk/

Fakta om Copenhagen Half Marathon

Arrangører: Sparta Atletik & Løb og Dansk Atletik Forbund
Deltagerantal: Cirka 20.000
Dato: Søndag 19. september 2021
Start og mål: Øster Allé (Østerbro)

Læs meget mere på www.cphhalf.dk

Kontaktinformation:

Thor Thestrup Schnetler, presseansvarlig i Sparta Atletik & Løb på: 2845 3831

Billeder

20.000 løbere vil søndag den 19. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken.
20.000 løbere vil søndag den 19. september fylde i hovedstadens gader, og det vil påvirke trafikken.
Download

Links

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Copenhagen Half Marathon har verdens hurtigste halvmaratonrute. Det blev endnu en gang understreget i 2018, hvor der blev sat ny europarekord hos kvinderne, mens hele otte mænd løb under 60 minutter. Ud over den absolutte verdenselite så deltager der også et kæmpe motionsfelt med mere end 20.000 løbere. Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon er Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund.

Den første udgave af Copenhagen Half Marathon fandt sted i 2015 og var et udspring af det succesrige VM i halvmaaton, som blev afholdt i København i 2014. Målsætningen har fra starten været at lave verdens bedste og hurtigst halvmaraton, og den er målsætningen er i manges øjne opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum