Esbjerg Kommune

Sommertogtets program i Esbjerg tager en pejling på fremtiden

Del

Når Kongeskibet Dannebrog anløber Esbjerg Havn den 31. august venter der Hendes Majestæt Dronningen et alsidigt program, som viser hvordan nye generationer definerer kultur i Danmarks yngste storby.

Sådan så det ud, da Kongeskibet Dannebrog i 2008 lagde vejen forbi Esbjerg.
Sådan så det ud, da Kongeskibet Dannebrog i 2008 lagde vejen forbi Esbjerg.

Kl. 10 tirsdag den 31. august danner Dokhavnen ramme om modtagelsen af Kongeskibet Dannebrog. Efter en festlig velkomst skal Dronningen køre i karet fra havnen til Esbjerg Rådhus, og ruten krydser byens nyrenoverede gågade, hvor indretningen henter inspiration fra Vadehavet.

Karetturen bliver den eneste på dette års sommertogt, og esbjergenserne får dermed en enestående mulighed for at opleve Garderhusarregimentets Hesteskadron.

”Esbjerg trækker i festtøjet, og hele byen er klar til at byde Dronningen velkommen. Besøget er et tiltrængt højdepunkt, og vi er mange som glæder os til at gøre dagen til en fest for alle, som har lyst til at være med til at hylde Dronningen”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Karetturen slutter ved Esbjerg Rådhus, hvor den officielle modtagelse finder sted. Derefter fortsætter besøget til Musikhuset Esbjerg og Bakkeskolen Cosmos, og begge besøgssteder byder på oplevelser, som understreger, at kulturen i disse år blomstrer og finder nye veje i Esbjerg.

Frokosten står Hjerting Badehotel for, og derefter indeholder programmet tydelige tegn på, at besøget foregår i Danmarks EnergiMetropol med to virksomhedsbesøg. Første stop bliver Viking Life-Saving Equipment og derefter besøger Dronningen Esbjerg Havn, hvor den grønne omstilling og bæredygtighedsinitiativer er i fokus.

Dagens program slutter på GAME Streetmekka Esbjerg. Her viser børn og unge, hvordan gadeidrætten har pustet liv i en gammel remise.

Om aftenen er Dronningen vært ved en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Endeligt program og akkreditering

I begyndelsen af august kan pressen akkreditere sig til besøget i Esbjerg. Hvis man ønsker at følge besøget, stiller Esbjerg Kommune en pressebus til rådighed.

I august offentliggøres også det endelige program med tider, og her vil man kunne se, hvor det bliver muligt at se Dronningen under besøget. 

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, mobil: 2724 1800, mail: jesra@esbjerg.dk

Vedrørende pressens deltagelse i besøget, kommunikationschef Thomas Reil, mobil: 21 37 92 84, mail: thar@esbjerg.dk

Frederik Nellemann Linde, kommunikationsmedarbejder ved Kongehuset, pressetelefon: 33 40 39 00, mail: fnl@kongehuset.dk

Billeder

Sådan så det ud, da Kongeskibet Dannebrog i 2008 lagde vejen forbi Esbjerg.
Sådan så det ud, da Kongeskibet Dannebrog i 2008 lagde vejen forbi Esbjerg.
Download
Under besøget i 2008 red Garderhusarregimentets Hesteskadron bl.a. gennem  Torvegade.
Under besøget i 2008 red Garderhusarregimentets Hesteskadron bl.a. gennem Torvegade.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum