Danmarks Idrætsforbund

Sommerpakke giver idrætten en tiltrængt genstart

Del

Den netop vedtagne sommerpakke giver med samlet 69 millioner kroner idrætsforeninger mulighed for at skabe flere sunde fællesskaber over sommeren. Det er godt og tiltrængt, lyder det fra DIF.

Coronakrisen har været hård for idrættens fællesskaber. I store perioder var det ikke muligt for idrætsforeningerne at tilbyde aktiviteter til deres medlemmer, som ikke måtte mødes fysisk. Nu er idrætsfællesskaberne dog vendt tilbage, og dagens offentliggjorte sommerpakke er en vigtig håndsrækning til idrætsforeninger i bestræbelserne på at få genopbygget de sunde fællesskaber.

Aftalen indebærer blandt andet, at 59 millioner kroner går til sommeraktiviteter i foreningslivet inden for kultur og idræt. Over sommerferien og helt frem til efterårsferien.

”Vi, vores forbund og vores foreningerne har fokus på at genstarte foreningsidrætten og bringe de sunde idrætsfællesskaber tilbage i fuld skala. Sommerpakkens midler til sommeraktiviteter er en vigtig hjælp i den henseende, og de er en vigtig hjælp i forhold til de mange danskere, som har savnet fællesskaberne,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.

Ud over de 59 millioner til sommeraktiviteter er der i aftalen afsat 10 millioner kroner til kompensation til foreninger i forbindelse med store arrangementer.

DIF’s direktør Morten Mølholm Hansen er meget tilfreds med, at foreningsidrætten kom med i aftalen om en sommerpulje.

”Jeg glæder mig over, at partierne bag aftalen har øje for værdien af idrætsfællesskaberne, og at de har et ønske om at hjælpe dem på fode igen. Vi kommer nu i samarbejde med de øvrige hovedorganisationer til på en ubureaukratisk og effektiv måde at få midlerne ud i foreningerne, så de bliver vekslet til masser af aktivitet, sved på panden og smil på læberne,” siger Morten Mølholm Hansen.

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum