Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Sommerlejre til søs er populære: De unge får et pusterum

Del

Flere unge vil gerne tilbringe en del af deres sommerferie ombord på et skib. Derfor har Blå Kors igen i år oprettet sommerlejre til søs, hvor den ene sejler ud fra Fredericia. En af lejrcheferne er Katrine Mostrup fra Aarhus, som glæder sig til at give sårbare unge et afbræk på havet.

Sammenholdet til søs kan noget helt særligt.

Derfor har den sociale hjælpeorganisation Blå Kors i år oprettet ikke bare én, men to sommerlejre for sårbare unge ombord på et træskib. 

På den ene af lejrene sejler et par håndfulde unge og frivillige ud fra Fredericia den 4. august og tilbagelægger sømil på blandt andet Lillebælt, inden de efter planen lægger til i Svendborg den 8. august. 

Lejrcheferne er Katrine Mostrup fra Aarhus og Sara Sheler Barzan fra København, som skal stå i spidsen for sommerlejren. Sammen med en række andre dygtige frivillige vil de give de unge nogle gode oplevelser. 

"Det er en helt særlig måde at lave sommerlejr på, fordi vi er på et skib med de unge, og derfor er vi meget intenst sammen i de fem dage, lejren varer. Vi har oplevet, at de unge får et rum, hvor hverdagen derhjemme, både fysisk og mentalt, kommer på afstand, og hvor teenageforfængelighed, iPads og smart tøj pludselig ikke er så vigtigt," siger lejrchef Katrine Mostrup. 

Sommerlejren er for børn og unge i alderen 13-17 år, som kommer fra familier med for eksempel sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

Fællesskab og inddragelse

Det er fjerde gang, at Katrine Mostrup er frivillig på en af Blå Kors' sommerlejre til søs. skal stå i spidsen for en af Blå Kors' sommerlejre. Hun glæder sig til at møde de unge. 

"Det er et pusterum, som giver energi at være en del af, og særligt for udsatte unge er det et pusterum, som vi tror på, er med til at få resten af året til at hænge sammen. Vores største ønske, når vi laver sommerlejr, er at give de unge et afbræk, hvor de kan være sig selv fuldkommen, som de er, og hvor de bliver anerkendt og mødt som de fantastiske unge mennesker, de er hver og en," siger hun. 

Til at begynde med havde Blå Kors kun planlagt én sommerlejr på havet, men efter pladserne hurtigt blev booket op på turen fra Fredericia til Svendborg, blev der mulighed for at oprette en ekstra lejr i Nordjylland.

Blå Kors afholder i alt otte sommerlejre i Jylland og på Sjælland og Fyn. 

Information til medier

Hvis man som journalist eller fotograf ønsker at besøge sommerlejren, skal man kontakte en af nedenstående kontaktpersoner for at aftale besøg. 

Kontakter

Billeder

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum