If Skadeforsikring

Sommerhuskøbere bør tjekke forsikringen

Del

Sommerhussalget har slået rekord under coronakrisen. Flere nybagte sommerhusejere planlægger at holde ferier hjemme hvert andet år og rejse udenlands i de mellemliggende år, mens huset lejes ud. Forsikringsselskab opfordrer nye sommerhusejere til at tjekke forsikringen.

Mange nye sommerhusejere planlægger at kombinere eget brug af sommerhuset med udlejning (foto: Jesper Mørkenborg)
Mange nye sommerhusejere planlægger at kombinere eget brug af sommerhuset med udlejning (foto: Jesper Mørkenborg)

Coronakrisen kan ændre på danskernes ferievaner. Sommerhussalget har i 2020 slået den ene rekord efter den anden. Samtidig satte udlejning af sommerhuse sidste år rekord med 19,5 mio. bookede overnatninger gennem danske feriehusudlejningsbureauer. Interessen for at leje overstiger langt antallet af huse til udlejning. Det får mange af de nybagte sommerhusejere til at tænke i kombineret brug af sommerhuset.

- Vi hører fra flere sommerhusejere, at de planlægger at holde ferie i sommerhuset hvert andet år, og leje huset ud de mellemliggende somre. Vores klare anbefaling er her, at man husker at tage højde for dette, når man vælger sommerhusforsikring, siger kommunikationschef hos forsikringsselskabet If, Birgitte Ringbæk.

I udgangspunktet dækker forsikringen også, når man lejer sit hus ud. Men hvis der forsvinder ting under udlejningen, skal man være opmærksom på, at det ikke betragtes som tyveri, fordi man selv har givet tilladelse til, at gæsterne opholder sig i huset. Det samme gælder, hvis der bliver øvet hærværk mod huset af lejer eller dennes gæster.

- Man bør sørge for at have en udlejer dækning til sommerhusforsikringen og en indboforsikring. Så er man dækket, hvis der sker skader på stedet eller hvis der skulle blive stjålet noget i udlejningsperioden, forklarer Birgitte Ringbæk.

Hun anbefaler også at tjekke, om lejeren selv har en indboforsikring. Alle indboforsikringer indeholder nemlig en ansvarsforsikring, og den kan komme i spil, hvis lejeren skulle ødelægge noget i dit hus.

En udlejer dækning hjælper desuden hvis lejer ikke betaler husleje, hvis lejeaftalen bliver brudt eller hvis huset ikke forlades, når lejeperioden er slut.

60.000 kroner skattefri i 2020
Et flertal i folketinget besluttede i juni, på grund af coronakrisen, at hæve det skattefri bundfradrag for sommerhusudlejning med ca. 18.000 kroner, således at husejere i år ikke skal betale skat af de første 60.000 kroner, der tjenes på udlejning gennem bureau. Lejer man ud privat er bundfradraget på 11.800 kroner.

Eksperter vurderer, at cirka halvdelen af de godt 200.000 danske sommerhuse vurderes at være egnet til udlejning. Kun omkring 40.000 bliver i dag lejet ud.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mange nye sommerhusejere planlægger at kombinere eget brug af sommerhuset med udlejning (foto: Jesper Mørkenborg)
Mange nye sommerhusejere planlægger at kombinere eget brug af sommerhuset med udlejning (foto: Jesper Mørkenborg)
Download
Sommerhus til udlejning (foto: If)
Sommerhus til udlejning (foto: If)
Download
Birgitte Ringbæk, kommunikationschef If Danmark
Birgitte Ringbæk, kommunikationschef If Danmark
Download

Links

Information om If Skadeforsikring

If Skadeforsikring
If Skadeforsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

http://www.if.dk/

If er Nordens største skadeforsikringsselskab. Vi forsikrer det værdifulde i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. Vi sørger også for, at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være 7.900 dygtige medarbejdere, heraf godt 600 i Danmark, kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved at få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er ejet af den finske finanskoncern Sampo, og er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

If: Mange kan være fejlforsikret nu5.8.2020 08:39:58 CESTPressemeddelelse

Koncernchef i forsikringsselskabet If, Morten Thorsrud, forudser, at mange kan have forkerte forsikringsdækninger efter coronatiden. Samtidig med, at han i dag præsenterer andet kvartals resultat, opfordrer han både virksomheder og privatpersoner til at kontakte forsikringsselskabet for at tjekke sine forsikringer. Nye tal fra Nordens største forsikringsselskab viser også, at folks rutiner er på vej tilbage til normalen, efter den voldsomme opbremsning i marts.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum