Sommerhuse er ikke en god pensionsopsparing

Del

”Sommerhuse er ikke en god pensionsopsparing. Det er en myte, som bør aflives,” siger Jyske Banks boligøkonom Mikkel Høegh.

Lige nu ser mange danskere på sommerhuse - og af god grund for man får meget for pengene lige nu. Men lad være med at tro, det er en sikker pensionsopsparing, siger han.

”Jeg møder ofte en fortælling om, at sommerhuset er folks pensionsopsparing. Det er glædeligt, når det er gået godt, men jeg må være ærlig og sige, at sommerhuse ikke er en god pensionsopsparing.”

Årsagen er, at der er alt for meget til salg.

”Vi har været igennem en periode, hvor sommerhusmarkedet har været frosset til is igennem en længere årrække. I den periode er skoven af til salg-skilte bare vokset. Når udbuddet vokser, og man skal sælge, fordi man er gået på pension og skal have noget at leve af, så er man nødt til at slække på prisen.

En lavere pris æder af afkastet. Herudover er der mere skattebegunstigede måder at spare op på. Rigtig mange sommerhusområder er karakteriseret ved, at ejendomsskatten (grundskylden) er temmelig høj, og den høje skat æder desuden af afkastet.”

Læs hele artiklen om en boligøkonoms tanker om at købe sommerhus

Nøgleord

Kontakter

Mikkel Høegh, 45 26 25 04

Billeder

Information om Jyske Bank

Jyske Bank
Vestergade 8-16
8600 Silkeborg

89 89 89 89https://www.jyskebank.dk/

Følg pressemeddelelser fra Jyske Bank

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Jyske Bank

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum