Transportministeriet

Sommerferierejser i Danmark slår rekord

Del

Antallet af rejser med færge, bil og tog har slået flere rekorder i sommeren 2021.

Der er sat flere rekorder i trafikken på tværs af landet denne sommer. Det gælder både sejlruten over Kattegat, trafikken på Storebælt og antallet af solgte sommerrejsepas fra DSB.

- Coronasituationen i Danmark og resten af verden har betydet, at mange har holdt sommerferie herhjemme. Det ses tydeligt på sommerens trafiktal, hvor antallet af rejsende inden for landets grænser har sat flere rekorder. Jeg håber de mange sommerferierejser har taget danskerne til nye steder og givet gode ferieminder ikke mindst for børn og deres familier. Jeg mindes med glæde min barndoms ferier i Danmark og den viden om vores land og almene dannelse det har givet mig. Måske denne sommer betyder, at flere føler sig inspireret til at holde ferie herhjemme en gang imellem. Derfor er jeg også glad for, at et enigt Folketing har besluttet, at det også skal være muligt at købe rejsepas de kommende år, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Trafikken over Storebælt satte rekord i juli måned, som blev den største rejsemåned i broens historie. 1.349.545 køretøjer tog turen over broen i juli. Derudover satte broen også ny døgnrekord den 31. juli, hvor 56.291 biler krydsede bæltet på en enkelt dag.

Udover trafikale rekorder på forbindelsen mellem Fyn og Sjælland satte Molslinjens hurtigfærger mellem Jylland og Sjælland også rekord. Overfarten satte rekord med 237.819 biler på hurtigfærgerne over Kattegat i ugerne 25-31. Det er en stigning på 14,5 procent flere biler end i 2020.

DSB tog også mange sommerrejsende med, og salget af Rejsepas kom i år op på 51.751. Ud over Rejsepasset, der gav fri rejse i al kollektiv transport i otte dage for 399 kr., havde DSB også en sommerkampagne med billige Orangebilletter. 520.164 passagerer fik glæde af en billig Orangebillet i sommerferien, og størstedelen af dem tog turen over Storebælt.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

Kommissionen offentliggør vigtig afgørelse vedrørende PostNord10.9.2021 15:07:54 CEST | Pressemeddelelse

EU-Kommissionen har nu endegyldigt fastslået, at en intern kapitaloverførsel på 3.5 milliarder svenske kroner fra PostNord til Post Danmark er sket på markedsvilkår og derfor ikke udgør statsstøtte. Samtidig er det afgjort, at kapitaltilførsler fra den danske og svenske stat til PostNord på i alt 667 millioner svenske kroner ikke kan godkendes som overførsler, der er sket på markedsvilkår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum