Furesø Kommune

Solidt regnskab i balance i Furesø

Del

Furesø Byråd godkendte onsdag den 27. april kommunens regnskabsår 2021. Årets resultat viser et overskud på driftsbudgettet på 9,6 mio. kr. sammenlignet med det oprindelige budget fra efteråret 2020.

Regnskabet for Furesø Kommune i 2021 endte igen på den rigtige side af de lagte driftsbudgetter samtidig med, at kommunen igen i år har nedbragt kommunens samlede gæld med 114 mio. kr.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi endnu en gang ender med et sundt og solidt regnskab, hvor vi samtidig fortsætter med, at vi i 2021 kunne nedbringe vores samlede gæld med 114 mio. kr.”, siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A) og fortsætter:

”2021 var et vanskeligt år. Udover et udgiftspres på ældreområdet og det specialiserede børneområde havde vi også store udgifter til corona og fremrykkede anlægsprojekter fra året før. Vi har kun delvist fået kompensation for vores corona-udgifter. Men vi har færre arbejdsløse, færre renteudgifter end forudsat, og så har der generelt været udvist stor økonomisk ansvarlighed. Det vil jeg gerne sige de enkelte fagudvalg og forvaltningen tak for. Samtidig har vi fremrykket anlægsinvesteringer, så vi har renoveret folkeskoler, området omkring Farum Station og investeret i genoptræning og Plejehjemmet Lillevang til glæde for Furesøs borgere, siger Ole Bondo Christensen.

Når finansieringssiden medregnes, er der samlet set anvendt 6,7 mio. kr. af kommunens opsparede midler i 2021. De er primært gået til de fremrykkede anlægsprojekter og til et lidt større afdrag af Furesøs lån end forudsat i budgettet.

Furesøtilskuddet afklaret i 2021

I 2021 fik Furesø Kommune også endelig en aftale på plads med Staten og udbetalingen af den sidste del af Furesøtilskuddet. Det betyder, at Furesø Kommune nu har fået klarhed over de fremtidige økonomiske rammer. Furesø Kommune har de senere år øget kassebeholdningen for at kunne håndtere, at det statslige tilskud går ned til de store årlige udgifter til gælden fra Farumtiden. Kassebeholdningen var 347 mio. kr. ved udgangen af 2021.

”I de kommende måneder forhandler regeringen og KL om det kommende års økonomiaftale, og vi imødeser en række stramninger. Det betyder, at vi også i de kommende år skal have fokus på kvalitet, effektivisering og løbende besparelser. Det er en opgave, vi skal løse sammen, så vi sikrer et godt grundlag for en økonomi, der fortsat er solid og i balance til glæde og tryghed for Furesøs borgere”, siger Ole Bondo Christensen.

Kontakter

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum