TEKNIQ Arbejdsgiverne

Solidt grønt fokus på arbejdskraft i nyt regeringsudspil

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne ser med spænding på regeringens reformudspil, ”Danmark kan mere I”, og dets fokus på især at øge arbejdsudbuddet og styrke erhvervsuddannelsernes grønne fokus. Spørgsmålet er bare, hvordan det kommer til at ske i praksis.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Der er flere gode takter i det reformudspil, som regeringen har præsenteret i dag. Det er den umiddelbare reaktion fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, efter at udspillet ”Danmark kan mere I” blev offentliggjort med særligt fokus på arbejdskraft.

”Det er især vigtigt, at regeringen med udspillet signalerer, at den har forstået behovet for at styrke arbejdsudbuddet på et tidspunkt, hvor virksomhederne allerede står med en akut mangel på arbejdskraft,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der som Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

“Nu glæder vi os til at se, hvordan det så kommer til at foregå i praksis,” siger han.

Efterlyser konkret, grøn handling

Han glæder sig over, at regeringen har lyttet til erhvervslivets kald om at øge investeringerne i erhvervsuddannelserne.

”Det er en absolut nødvendighed at sikre strømmen af kvalificeret faglært arbejdskraft, hvis vi vil opfylde den grønne målsætning. Det er vigtigt, at der nu kommer konkret handling bag de mange flotte ord om de faglærtes centrale rolle i den grønne omstilling,” siger han og uddyber:

”Derfor bliver det også spændende at se, hvordan regeringen vil realisere tankerne om klimaerhvervsskoler. Vi har længe efterspurgt nye ideer på erhvervsskoleområdet, og har samtidig ført an for at gøre uddannelserne indenfor især installations- og industriområdet så fremsynede som muligt.”

Troels Blicher Danielsen peger desuden på det generelle behov for at gøre det mere attraktivt at blive faglært.

”Det er også derfor, vi eksempelvis har anbefalet initiativer som en hævelse af topskattegrænsen og en tidligere indsats i folkeskolerne for at hverve flere unge til erhvervsskolerne. Og vi håber, at disse ting kan blive en del af de kommende forhandlinger om regeringens udspil,” siger han.

Regeringen vil de kommende dage præsentere delelementerne i reformudspillet.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum