Dansk Metal

Solidt fundament for fremtidens energipolitik

Del

Med Energikommissionens anbefalinger til dansk energipolitik håber fagforbundet Dansk Metal på en langsigtet energipolitik, der holder hånden under arbejdspladser i den danske industri.

Tusindvis af Metal-arbejdspladser er afhængige af, hvilken energipolitik der bliver ført i Danmark. Derfor lægger Dansk Metal særligt vægt på, at energipolitikken også i fremtiden er baseret på langsigtede løsninger, så virksomheder tør investere i Danmark.

”Vi kan hurtigt gøre både klimaet og Produktionsdanmark en bjørnetjeneste, hvis vi spænder buen for hårdt eller fører energipolitik, som vinden blæser. Derfor er jeg meget positiv over, at kommissionen har det lange lys på i deres anbefalinger”, siger forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen.

Energikommissionens rapport har ifølge Dansk Metals forbundsformand Claus Jensen en tyngde og en kvalitet, der gør, at de politiske partier her har et solidt fundament at basere fremtidige energipolitiske aftaler på.

”Skal jeg fremhæve dele af rapporten, som, jeg synes, er særligt vigtige, så vil jeg pege på afsnittene om grøn omstilling og udvikling af ny energiteknologi. Den grønne omstilling er vigtig, og vi er forpligtet på EU’s klimamål, men den grønne omstilling må ikke gennemføres med hovedet under armen. CO2 kender ingen landegrænser, og stiller vi større krav til erhvervslivet i Danmark, end man gør i vores nabolande, så risikerer vi at mange virksomheder fravælger at producere her i landet”, siger forbundsformanden.

Siden foråret 2016 har Energikommissionen arbejdet med anbefalinger til, hvordan vi i Danmark skal tilrettelægge klima- og energipolitikken fra 2020 til 2030.

”Jeg håber, at man på Christiansborg vil bruge rapporten til snarest at gå i gang med at lægge en strategi for, hvordan vi tilrettelægger energipolitikken frem mod 2030, så danske virksomheder kan forberede sig på fremtiden. Det er vigtig, at man kan have tillid til, at der er langsigtet stabilitet i energipolitikken, så investorerne ikke begynder at ryste på hånden, før de etablerer ny produktion i Danmark”, siger Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal.

Derudover glæder det fagforbundet, at Energikommissionen fremhæver vigtigheden af investeringer i udvikling af nye energiteknologiske løsninger.

”På den energiteknologiske front har vi mange stærke virksomheder i Danmark. I regi af både EUDP og Innovationsfonden udvikles og forskes der i samarbejde mellem erhvervslivet og forskningsverdenen i nye og bedre produkter, som virksomhederne efterfølgende eksporterer til resten af verden. Derfor er det også helt afgørende, at vi de kommende år får styrket den energiteknologiske forskning og udvikling, og her håber jeg, at politikerne lytter til Energikommissionens anbefaling om at øge indsatsen”.

Læs hele Energikommissionens rapport her

Yderligere kommentarer:

Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal via pressechef Jens Dissing Munk, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum