Aarhus Airport

Solid optimisme i Aarhus Airport trods røde tal for 2021

Del

Resultatet for regnskabsåret 2021 viser et underskud på godt 47 millioner. Det ligger i tråd med forventningerne, og afspejler pandemiens indvirkning på rejse- og transportbranchen.

Aarhus Airport kommer ud af 2021 med et kalkuleret underskud på 47 millioner kroner efter endnu et mareridts-år i rejsebranchen.
Aarhus Airport kommer ud af 2021 med et kalkuleret underskud på 47 millioner kroner efter endnu et mareridts-år i rejsebranchen.

Aarhus Airport kom som ventet ud af 2021 med røde tal på bundlinjen, hvilket fremgår af lufthavnens netop godkendte årsregnskab, der viser et underskud på godt 47 millioner kroner. Resultatet for 2021 er en forbedring på knap 3 millioner set i forhold til 2020. Bestyrelsen accepterer det kalkulerede underskud, og resultatet afspejler de verdensomspændende covid-19-udfordringer, som især rejse- og oplevelsesindustrien har lidt under. I 2021 satte rejserestriktionerne tydelige spor i trafik- og passagerudviklingen i Aarhus Airport, hvor passagertallet landede på 134.139 mod over 500.000 årligt rejsende før pandemien. Resultatet for 2021 følger et resultat fra 2020, der ligeledes var et år præget af globale restriktioner, hvormed bundlinjen for 2021 kunne forudses med rimelig sikkerhed. Resultatet rykker dog ikke ved den solide optimisme, der præger Aarhus Airport, og som allerede afspejles i lufthavnens vækstkurve for 2022.

”2021 var et mareridts-år for alle i luftfartsindustrien. I lufthavnen udnyttede vi rejsestilheden til at sætte fuld turbo på vores totalmodernisering, så vi nu står med en ny lækker international lufthavn i dobbelt størrelse to år tidligere end forventet. Det betyder, at vi er gearet til at forbedre passagertallene i årene frem og imødekomme den stigende efterspørgsel, vi oplever fra rejsende i Østjylland”, siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

De igangværende investeringer i lufthavnen udføres i overensstemmelse med forretningsplanen. Der forventes en væsentlig fremgang i trafik- og passagertallet for 2022, der i løbet af årets første fem måneder allerede har overhalet det samlede passagertal for 2021.

Aarhus Airport sidder på det næststørste kundepotentiale efter København, og lufthavnen har dermed forudsætningerne for at blive østjydernes foretrukne lufthavn. En afgørende faktor er, at de relevante ruter er tilgængelige fra Aarhus Airport, så forretningsrejsende ikke er nødt til at søge mod København og Hamburg for at rejse ud i verden. Aarhus Airport’s forestående værtskab i 2024 for luftfart- og lufthavnsindustriens største europæiske konference, Routes Europe, betragtes derfor som en strategisk prioritering, der vil være katalysator for at knytte nye relationer med internationale flyselskaber. Luftfartens topmøde tiltrækker over 1200 beslutningstagere fra hele Europa samt Mellemøsten og Afrika, og det vil give medvind i luftrummet for Aarhus Airport på den lange bane.

”Vi har høje ambitioner om at udbygge lufthavnens stadigt voksende rutenetværk. Derfor skal vi øge kendskabet til vores nye lufthavn og præsentere flyselskaberne for det kundepotentiale, der ligger i Østjylland. Der er mange positive takter, og vi er overbeviste om, at vi står over for en rivende udvikling med en stribe nye destinationer på afgangstavlen i den nærmeste fremtid”, fortsætter Brian Worm.

Selvom rejsemarkedet er ved at vende, og nye ruter vil betyde et langt højere passagertal i 2022 end i 2021, budgetteres der fortsat med et negativt årsresultat, idet den omfattende renovering af lufthavnen vil påvirke driften i 2022.

Efter regnskabsårets afslutning har ejerne lavet en kapitalforhøjelse på i alt 200 millioner kroner.

Kontakter

Billeder

Aarhus Airport kommer ud af 2021 med et kalkuleret underskud på 47 millioner kroner efter endnu et mareridts-år i rejsebranchen.
Aarhus Airport kommer ud af 2021 med et kalkuleret underskud på 47 millioner kroner efter endnu et mareridts-år i rejsebranchen.
Download

Vedhæftede filer

Information om Aarhus Airport

Aarhus Airport
Aarhus Airport
Ny Lufthavnsvej 24
8560 Kolind

+45 87 75 70 00https://www.aar.dk/

Aarhus Airport har som ambition at forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det østjyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde. I 2019 blev Aarhus Airport tildelt prisen ’Airport of the Year Award’ af European Regions Airline Association (ERA). Samme år rundede lufthavnen 500.000 passagerer. Aarhus Airport er ejet af Aarhus Kommune, privat investor Staus A/S, Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport fra centrum af Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Airport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Airport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum