Dansk Retursystem

Solcelledrevet, mobil udstilling på tur i sommerlandet

Del

Hvad sker der i flaskeautomaten, og hvor meget energi sparer man ved at genanvende dåser og flasker? Det, og andre klimaspørgsmål, får du svar på, når Dansk Retursystem sender deres solcelledrevne udstilling Learning Lab på tur rundt i landet som en del af projektet Gang i Danmark. Lemvig var den første af i alt ca. 20 byer, der fik besøg af udstillingen, hvor du også kan prøve interaktive spil og blive mast flad som en dåse, der skal smeltes om.

Sanne Kierkegaard Pedersen og hendes datter Sara fik en overraskelse.
Sanne Kierkegaard Pedersen og hendes datter Sara fik en overraskelse.

Det overrasker ofte folk meget, hvor stor en forskel det gør for klimaet, når man afleverer flasker og dåser til genanvendelse - i stedet for bare at smide dem ud. Det oplevede Dansk Retursystem senest, da miljøvirksomhedens mobile og solcelledrevne Learning Lab var forbi havnen i Lemvig fredag den 4. maj. Besøget var en del af projektet Gang i Danmark, som bringer koncerter med bl.a. Rock Nalle, Kalle samt Sussi og Leo til en række mindre byer henover sommeren.

Det er jo vildt!
To af dem, der var en tur gennem Learning Lab, da turnéen blev skudt i gang i Lemvig, var Sanne Kierkegaard Pedersen og hendes datter Sara Kierkegaard Larsen. Sanne, som er sekretær i Lemvig Kommune, og Sara, som går i fjerde klasse, tog en spontan tur gennem Learning Lab og var temmelig overraskede, da de kom ud igen:

”Det er jo vildt, at det betyder så meget, at vi afleverer flasker og dåser. Det var noget af en overraskelse,” udbrød Sanne Kierkegaard Pedersen.

Og netop dét er pointen. At vise, hvordan små ting, som alle kan gøre i hverdagen, har en betydning for klimaet.

Klimavenlig udstilling
Dansk Retursystems Learning Lab er et interaktivt læringsrum bygget op i en 40 fods container på hjul og med solceller. Learning Lab er udviklet for at give danskerne et indblik i, hvad der sker med flasker og dåser, når vi afleverer dem i flaskeautomaten eller på pantstationen. Du kan blandt andet opleve at være en flaske eller dåse, som ryger gennem flaskeautomaten og videre til fabrikken, hvor den bliver presset, mast og sorteret. Du kan også prøve interaktive spil og lære mere om, hvad det danske pantsystem betyder for klimaet.

Learning Lab er drevet af solceller, og når batterierne er helt ladet op, kan udstillingen køre i otte timer uden at tilslutte anden strøm. Det er nok til at give ganske mange danskere en klimavenlig tur gennem flaskeautomaten.

Byer og datoer
Gang i Danmark og Learning Lab kommer bl.a. til Ikast, Bjerringbro, Rødekro, Videbæk og Køge. Følg Gang i Danmark på Facebook og se, om vi kommer til en by nær dig. 

Udover at deltage i Gang i Danmark kommer Learning Lab også på besøg til andre arrangementer i løbet af sommeren og snart er den f.eks. på vej til Roskilde Dyrskue.

Fakta: Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden, der er non-profit, har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikationsdirektør Hanne Luke på tlf. 20 14 05 18 eller hlu@danskretursystem.dk

Billeder

Sanne Kierkegaard Pedersen og hendes datter Sara fik en overraskelse.
Sanne Kierkegaard Pedersen og hendes datter Sara fik en overraskelse.
Download

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem: klar til mere end 52 millioner juice- og saftflasker8.4.2019 12:46:43 CESTPressemeddelelse

I dag offentliggjorde Miljø- og Fødevareministeriet, at danskerne nu også snart skal putte deres juice- og saftflasker i flaskeautomaterne. Omkring 52 millioner flere flasker skal fremover genanvendes. Ud over at det sparer på jordens ressourcer, når flaskerne genanvendes, så sparer det også klimaet for cirka 5.700 tons CO2. Dansk Retursystem glæder sig overudvidelsen og er helt sikre på, at danskerne fortsætter deres gode miljøadfærd med at pante.

Dansk Retursystems kantine bliver svanemærket som en af de første i Danmark31.1.2019 16:31:19 CETPressemeddelelse

Fra i dag har Dansk Retursystems medarbejdere på Sjælland dokumentation for, at de ikke bare arbejder for et bedre miljø. De spiser også frokost i Danmarks kun femte svanemærkede kantine. For Heine Skriver, som er køkkenchef i Dansk Retursystems kantine i Hedehusene, var det oplagt at få det nordiske miljømærke. Men selvom processen lå lige til højrebenet, var der alligevel udfordringer undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum