Lolland Kommune

Søg midler fra Vindmøllepuljen til lokale projekter

Del

Har du en idé til et projekt eller en aktivitet, der kan være med til at forskønne og styrke lokalområderne i Lolland Kommune? Så har du mulighed for at søge om tilskud fra Vindmøllepuljen ”Grøn Ordning” frem til 1. april 2016. Puljen er i år på godt 2 mio. kr., og alle foreninger og borgere har mulighed for at søge.

Grøn Ordning er indført som en del af loven om vedvarende energi, og den betyder, at der i forbindelse med opførelse af vindmøller også bliver afsat penge til styrkelse af de rekreative og landskabelige værdier i kommunen. I år er puljen konkret udløst af de 11 vindmøller ved Rødby Fjord, som nu er under opførelse. Området omkring møllerne bliver prioriteret først, når midlerne skal uddeles, men alle i Lolland Kommune har mulighed for at søge.

Sidste år søgte 41 om tilskud fra puljen, og formand for Fritids- og Kulturudvalget Heino Knudsen håber, at der igen i år er interesse for den:

”De mange ansøgninger sidste år gjorde det klart, at der hverken mangler lyst eller gode idéer til at styrke og forskønne lokalområderne. Grøn Ordning gav os mulighed for at støtte flere af initiativerne, og det ser jeg frem til, at vi nu kan gøre igen. Derfor opfordrer jeg både foreninger og borgere til at sende en ansøgning, hvis de har forslag til anlægsarbejder eller aktiviteter, der kan medvirke til at gøre lokalområderne attraktive,” siger formand for Fritids- og Kulturudvalget Heino Knudsen.

I udvælgelsen vil der blive lagt vægt på følgende kriterier:

  • Anlægsarbejder, som styrker landskabelige og rekreative værdier i kommunen.
  • Kulturelle og informative aktiviteter i lokale foreninger m.v.
  • Målgruppen for projektet/aktiviteten er alle.
  • Der gives i hovedreglen tilskud på min. 50.000 kr.
  • Der gives ikke tilskud til kommercielle projekter/aktiviteter.
  • Der gives ikke tilskud til allerede afholdte aktiviteter.
  • Ansøgningsskemaet skal anvendes – eventuelle bilag kan medsendes.
  • Et gennemarbejdet og retvisende budget, der nøjagtigt beskriver hvad pengene søges til.

Foruden anlægsarbejder, der styrker landskabelige og rekreative værdier i Lolland Kommune, er der også mulighed for at søge om tilskud til aktiviteter, der kan være med til at fremme accepten af, at der bliver opstillet vindmøller i kommunen.

Sådan søger du:
Udfyld ansøgningsskemaet på www.lolland.dk/groenordning, og send det til Lolland Kommune senest 1. april 2016.

Økonomiudvalget har nedsat en politisk ledet ”projektansøgningsgruppe” til at administrere ansøgningerne, og gruppen vil behandle dem hurtigst muligt i løbet af april måned. Herefter bliver de sendt til energinet.dk, som giver den endelige godkendelse. Ansøgerne får tidligst svar efter sommeren.

Læs mere om Grøn Ordning og om ansøgningsregler på www.lolland.dk/groenordning og www.energinet.dk

Nøgleord

Kontakter

Bjarne Hansen
Direktør
Tlf. 20 16 09 02

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum