AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Sofie Holme Andersen er ny cheføkonom i økonomisk tænketank

Del
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd rekrutterer cheføkonom internt.

NY CHEFØKONOM

Tirsdag den 1. marts tiltræder Sofie Holme Andersen stillingen som cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, hvor hun indtil nu har været senioranalytiker.

”Sofie Holme Andersen er en stor kapacitet med et højt fagligt niveau, som vi har set udfoldet i AE gennem de seneste fire år. Hun er et lysende talent, og vi er rigtig glade for, at Sofie har lyst til at indtage rollen som cheføkonom,” siger Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsen Erhvervsråd.

Sofie Holme Andersen har været i AE i fire år, hvortil hun kom fra en stilling i De Økonomiske Råds Sekretariat.

”I 85 år har AE spillet en vigtig rolle ved at udarbejde og formidle viden, der kvalificerer politikernes beslutningsgrundlag på afgørende samfundsområder. Jeg glæder mig enormt meget til at fortsætte det arbejde i AE,” siger Sofie Holme Andersen.

Stillingen som cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har indtil nu været besat af Erik Bjørsted, der tiltræder som cheføkonom i Dansk Metal den 1. marts 2022.

Om Sofie Holme Andersen

Sofie Holme Andersen har været i AE siden starten af 2018. Hun arbejder med makroøkonomiske modeller og strukturel makroøkonomi.

Hun har tidligere været ansat i De Økonomiske Råds Sekretariat, hvor hun arbejdede med konjunkturfremskrivninger, mellemfristede fremskrivninger og med udvikling af den makroøkonometriske model SMEC. Hun har også tidligere været ansat i modelgruppen i Danmarks Statistik, hvor hun arbejdede med ADAM-modellen.

Sofie Holme Andersen er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet i 2014. Hun er 33 år.

Om AE

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark.

AE udarbejder og formidler viden om vigtige temaer fra et samfundsøkonomisk perspektiv, der kan kvalificere den offentlige debat og vejlede beslutningstagere.

Tænketanken arbejder for en samfundsudvikling, hvor økonomisk vækst og velstand ikke fører til øget ulighed og nye sociale skel med særlig fokus på arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet, uligheden, det offentliges økonomi, samfundsvelstanden og økonomiske muligheder i den grønne omstilling.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd blev stiftet i 1936 af det daværende LO og Det Kooperative Fællesforbund som arbejderbevægelsens hovedorganisation på det økonomiske og erhvervspolitiske område.

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Analyse: Liberal Alliances spareplaner vil koste titusindvis af medarbejdere i det offentlige på fire år13.4.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man gennemfører Liberal Alliances spareforslag i den offentlige sektor, svarer det til, at der i perioden 2026-2030 skal spares 30.000 offentligt ansatte væk, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I samme periode øges medarbejderbehovet som følge af aldrende befolkning. Dermed efterlader Liberal Alliances politik et samlet gab på 39.000 medarbejdere.

Akademikere udgør 11,5 procent af Københavns Kommune ansatte. I Esbjerg udgør de 3,7 procent5.4.2024 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Se tallet for din kommune: Der er store forskelle på, hvor mange af den enkelte kommunes ansatte, der har akademisk baggrund, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). På landsplan er der kommet 10.000 flere kommunale fuldtidsakademikere siden 2007, selvom den samlede kommunale beskæftigelse er faldet med 5.900 fuldtidspersoner. I regionerne er der ansat 6.000 flere akademiske fuldtidspersoner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye