Danmarks Statistik

Sofia og Noah tager landet men må dele regionerne

Del

Årets lister over navne til nyfødte i Danmark viser, at der er regional forskel på, hvilket navn man helst giver sit barn. Listerne viser de 50 mest populære navne på landsplan, de 10 mest populære i regionerne og de fem mest populære fordelt på landsdele.

Ser man på hele Danmark, var Sofia det mest populære navn at give til en nyfødt pige i 2016, mens det var Noah, hvis barnet var en dreng. Konklusionen stammer fra årets top-50-liste over navne til nyfødte i Danmark 2016. Listen afslører dog også, at selvom Sofia og Noah var de mest populære navne i 2016 generelt, så ændrer billedet sig, når man ser på regionerne. Især når det kommer til drengenavnene er det forskelligt, hvilket navn der er mest populært. Kun i Region Sjælland ligger Noah på førstepladsen. I Region Midtjylland valgte nybagte forældre oftest navnet Victor, i Region Nordjylland fik flest nyfødte drenge navnet Malthe, og i Region Hovedstaden var Oscar det mest populære valg. I Region Syddanmark valgte flest forældre i 2016 at kalde deres nyfødte søn William, hvilket var også det mest populære navn til nyfødte drenge i Danmark i 2015.

Fra Freja til Ella

Nybagte danske forældre i 2016 var mere enige om, hvad deres piger skulle hedde. I Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Midtjylland var det mest populære navn til en nyfødt pige i 2016 Sofia. I landets resterende regioner var de nybagte forældre enige om, at Ella var det mest populære navn til en pige. Opdelingen ligner den fra 2015, hvor det også var tre ud af de fem regioner – Hovedstaden, Sjælland og Midtjylland -, som havde Sofia som det mest populære navn til en nyfødt pige. I 2015 var det dog Freja, der var det mest populære navn i de resterende regioner.

De største hop

Højdespringerne på top-50-listen for 2016 er Louie og Saga. Louie hoppede fra en 66.-plads på listen over navne til nyfødte drenge i 2015 til en 44.-plads i 2016. Saga lavede et endnu større hop og gik fra en 72.-plads i 2015 til en 41.-plads på listen over navne til nyfødte piger i 2016.

Hvis du ønsker at se navnelisterne, kan du finde dem her: http://dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/navne-til-nyfoedte.

Du kan også følge udviklingen i brugen af et specifik fornavn til nyfødte fra 1985 til 2016 ved at trykke her: http://dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/Baro

Endeligt kan du finde mere om den generelle fordeling af navne i Danmark ved at trykke her: www.dst.dk/navne

Har du spørgsmål til listerne eller generelle spørgsmål om Danmarks Statistiks navneopgørelser, er du velkommen til at kontakte Dorthe Larsen på dla@dst.dk eller tlf: 3917 3307

Nøgleord

Billeder

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum