Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen gør flere historiske data frit tilgængelige

Del

Søfartsstyrelsen giver nu alle adgang til endnu flere historiske AIS-data. Du kan få adgang til data fra 2006-2014. Data vil være tilgængelige i de kommende seks måneder.

Søfartsstyrelsen har tidligere lagt historiske danske AIS-data for perioden 2014-2016 på hjemmesiden, men følger nu op med endnu flere historiske data, da der bliver åbnet for adgang til data fra 2006-2014. De historiske data er et supplement til den nuværende løsning med adgang til live AIS-data.

Alle filer kan frit hentes på Søfartsstyrelsens hjemmeside på følgende link:
http://www.soefartsstyrelsen.dk/SikkerhedTilSoes/Sejladsinformation/AIS
 
Disse historiske AIS-data vil være tilgængelige de næste seks måneder, hvorefter de vil blive fjernet fra hjemmesiden. Mængden af data er meget stor og vil kræve store lagerressourcer, hvis de skal være tilgængelige i al evighed.

Det vil fremover være muligt at hente AIS-data for de seneste løbende to år. Disse AIS-data ligger også på Søfartsstyrelsens hjemmeside:
http://www.soefartsstyrelsen.dk/SikkerhedTilSoes/Sejladsinformation/AIS
 
Troels Blicher Danielsen, vicedirektør i Søfartsstyrelsen:
”Med adgangen til endnu flere historiske AIS-data håber vi, at Det Blå Danmark kan anvende de her AIS-data til at udarbejde analyser, services eller nye produkter.”

Data kan anvendes til analyser

AIS-data bliver gemt som såkaldte CSV-filer. For at kunne anvende de historiske AIS-data har du behov for en særlig applikation, der kan behandle og konvertere data til en brugervenlig præsentation.
De historiske data kan anvendes til f.eks. analyser af sejladsmønstre.

Søfartsstyrelsen udfører ikke længere analyser m.v. for eksterne brugere. Der henvises i stedet til private aktører på markedet.

Fakta

Adgang til live AIS-data koster et årligt gebyr.
AIS er en engelsk forkortelse for Automatic Identification System. AIS er et VHF-baseret navigations- og antikollisionsværktøj, som gør det muligt at udveksle oplysninger skibe imellem. Disse oplysninger, AIS-data, samles desuden i et landbaseret AIS-system, som drives af Søfartsstyrelsen.

På følgende skibe er AIS-transponder et udstyrskrav:

  • Alle skibe over 300 bruttotons
  • Alle passagerskibe
  • Alle fiskeskibe over 15 meters længde

Mindre fartøjer kan have installeret AIS klasse B udstyr – men det er ikke et krav.

Kontaktperson for yderligere

Troels Blicher Danielsen, vicedirektør i Søfartsstyrelsen, tlf. 72 19 62 04

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 31
2500 Valby

72 19 60 00http://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum