Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen genvalgt til IALA Council

Del

Med genvalget til IALA Council vil Søfartsstyrelsen fortsat være en central del af det internationale samarbejde om sikker navigation, autonome skibe, brug af ny teknologi og meget mere.

Der var i år kamp til stregen om pladserne til IALA Council. For første gang i IALA Councils 61 år lange historie var der i år kampvalg om pladserne, og som resultat af en mangeårig indsats i organisationen kan Danmark se frem til en ny spændende fireårig periode i IALA’s bestyrelse, det såkaldte Council.

Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen:
”Jeg er glad for, at Danmark igen får plads i IALA’s bestyrelse. IALA er inde i en super spændende udvikling, hvor man bl.a. sigter efter at gå fra en NGO til en IGO – en international intergovernmental organization. Derudover har man mere og mere fokus på digitalisering og brug af ny teknologi, hvilket gør arbejdet i IALA utrolig interessant.”

Det stigende fokus på digitalisering har bl.a. betydet, at IALA og Søfartsstyrelsen har samarbejdet om det nu afsluttede EfficienSea2-projekt. Projektet samlede 32 internationale partnere under Søfartsstyrelsens ledelse, for at udvikle og implementere digitale løsninger for mere effektiv, sikker og bæredygtig skibstrafik.

Danmark og IALA Council
Danmark har haft plads i IALA Council siden etableringen af IALA i 1957. Søfartsstyrelsen har derfor historisk haft en stærk tilstedeværelse og indflydelse på IALA’s arbejde for sikker navigation og øget sejladssikkerhed.

IALA står for International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities. IALA er en maritime NGO, der samler søfartsmyndigheder, producenter, konsulenter og forskere fra hele verden. Formålet er, at fremme udveksling af erfaringer og resultater om sejladssikkerhed og navigation på tværs af faggrupper og ekspertiser.

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum