Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen digitaliserer de søfarendes fartstid

Del

Den søfarende kan nu selv digitalt styre og indberette deres fartstid.

Den digitale fartstid er det første skridt, henimod at det bliver lettere for de søfarende at søge om beviser, holde styr på fartstiden og få adgang til oplysninger digitalt.

Kontorchef Rasmus Høy Thomsen:
”Den nye løsning gør det nemt og hurtigt for den søfarende selv at indtaste sin fartstid, inden ansøgning om bevis. Du kan bl.a. selv se, om du har sejlet nok til at få fornyet dine beviser, ligesom du selv kan hente en opgørelse over al din fartstid, hvis du f.eks. skal bruge den i forhold til din arbejdsgiver.”

Med den nye digitale løsning bortfalder behovet for rederiernes indberetning af på- og afmønstringer af de søfarende. Søfartsstyrelsen har derfor pr. 1. januar 2017 fjernet den obligatoriske indberetning af på- og afmønstringer for danske skibe.

Digitale blanketter giver fordele

Desuden har Søfartsstyrelsen digitaliseret en lang række maritime blanketter. Du behøver derfor ikke længere at indsende papirblanketter til fx erklæring om egenkontrol af dit fiskeskib eller ansøgning om fornyelse af certifikater til lodser. Der er også mulighed for at slette dit fritidsskib via digital blanket, hvis det ikke er pantsat.

Fartstid

Log in sker på "Min side" ved brug af NemID.
Hvis du har brug for hjælp til systemet, har Søfartsstyrelsen udarbejdet en række vejledninger både i video og på papir.

Blanketter

Send digitale blanketter via hjemmesiden Virk.dk 

Nøgleord

Kontakter

Rasmus Høy Thomsen, Kontorchef
+45 72 19 61 70
RHT@dma.dk

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum