Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen åbner flere data

Del

Søfartsstyrelsen giver nu alle adgang til historiske AIS-data som et supplement til den nuværende løsning med adgang til live AIS-data.

Det vil være muligt løbende at hente AIS-data for de seneste to år. De historiske data fra oktober 2014 findes på www.soefartsstyrelsen.dk under AIS-data.

De historiske data kan eksempelvis bruges til analyser af sejladsmønstre.

Søfartsstyrelsen forventer også i 2017 at åbne for AIS-data fra tiden før oktober 2014 på Søfartsstyrelsens hjemmeside i en begrænset periode.

Troels Blicher Danielsen, vicedirektør i Søfartsstyrelsen:

”Med flere åbne data håber vi at bidrage til øget vækst i Det Blå Danmark. Åbne data kan være med til at skabe innovation i de maritime erhverv”.

Søfartsstyrelsen åbner sine historiske AIS-data for alle, så dem, der måtte ønske det fremadrettet, selv kan udarbejde AIS-analyser. Det betyder også, at Søfartsstyrelsen ikke længere laver AIS-analyser som indtægtsdækket virksomhed.

Det vil fortsat være muligt at få adgang til live AIS-data via Søfartsstyrelsens hjemmeside. Det koster mellem 1.800 og 5.600 kr. om året, alt efter hvilken type adgang der vælges.

AIS-data åbnes som såkaldte CSV-filer.

Fakta

AIS er en engelsk forkortelse for Automatic Identification System. AIS er et VHF-baseret navigations- og antikollisionsværktøj, som gør det muligt at udveksle oplysninger skibe imellem. Disse oplysninger, AIS-data, samles desuden i et landbaseret AIS-system, som drives af Søfartsstyrelsen.

På følgende skibe er AIS-transponder et udstyrskrav:

  • Alle skibe over 300 bruttotons
  • Alle passagerskibe
  • Alle fiskeskibe over 15 meters længde

Mindre fartøjer kan have installeret AIS klasse B udstyr – men det er ikke et krav.

KONTAKT: Jan Thorn, kontorchef i Sikre farvande i Søfartsstyrelsen, tlf. 72 19 63 78.

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum