Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen åbner flere data

Del

Søfartsstyrelsen giver nu alle adgang til historiske AIS-data som et supplement til den nuværende løsning med adgang til live AIS-data.

Det vil være muligt løbende at hente AIS-data for de seneste to år. De historiske data fra oktober 2014 findes på www.soefartsstyrelsen.dk under AIS-data.

De historiske data kan eksempelvis bruges til analyser af sejladsmønstre.

Søfartsstyrelsen forventer også i 2017 at åbne for AIS-data fra tiden før oktober 2014 på Søfartsstyrelsens hjemmeside i en begrænset periode.

Troels Blicher Danielsen, vicedirektør i Søfartsstyrelsen:

”Med flere åbne data håber vi at bidrage til øget vækst i Det Blå Danmark. Åbne data kan være med til at skabe innovation i de maritime erhverv”.

Søfartsstyrelsen åbner sine historiske AIS-data for alle, så dem, der måtte ønske det fremadrettet, selv kan udarbejde AIS-analyser. Det betyder også, at Søfartsstyrelsen ikke længere laver AIS-analyser som indtægtsdækket virksomhed.

Det vil fortsat være muligt at få adgang til live AIS-data via Søfartsstyrelsens hjemmeside. Det koster mellem 1.800 og 5.600 kr. om året, alt efter hvilken type adgang der vælges.

AIS-data åbnes som såkaldte CSV-filer.

Fakta

AIS er en engelsk forkortelse for Automatic Identification System. AIS er et VHF-baseret navigations- og antikollisionsværktøj, som gør det muligt at udveksle oplysninger skibe imellem. Disse oplysninger, AIS-data, samles desuden i et landbaseret AIS-system, som drives af Søfartsstyrelsen.

På følgende skibe er AIS-transponder et udstyrskrav:

  • Alle skibe over 300 bruttotons
  • Alle passagerskibe
  • Alle fiskeskibe over 15 meters længde

Mindre fartøjer kan have installeret AIS klasse B udstyr – men det er ikke et krav.

KONTAKT: Jan Thorn, kontorchef i Sikre farvande i Søfartsstyrelsen, tlf. 72 19 63 78.

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 31
2500 Valby

72 19 60 00http://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum