Haderslev Kommune

Socialudvalget studerer erfaringer med at skabe job og udvikle velfærd

Del

Socialudvalget i Haderslev Kommune tager på studietur til København for at høre om erfaringer med at skabe job for mennesker med handicap. Turen går også til Skåne for at høre om de svenske erfaringer med udvikling af velfærdsydelser.

Et enigt Socialudvalg har besluttet at tage på studietur for at høre om erfaringer med at skabe job og udvikle velfærd for mennesker med handicap, fordi det er temaer, som også er på dagsordenen i Haderslev Kommune. Udvalget skal besøge forskellige virksomheder og organisationer, der har mange års erfaring. Og derfor er det meget relevant for os at høre mere om deres positive og negative erfaringer, fortæller Thies Mathiasen, formand for Socialudvalget.

På turen skal Socialudvalget besøge Huset Ventura, der er en social-økonomisk virksomhed, der arbejder med at skabe arbejdspladser til mennesker med nedsat arbejdsevne.

Turen går også til Velfærdsfabrikken på Teknologisk Institut, hvor der arbejdes med samskabelse mellem unge med handicap, virksomheder og lokalsamfund.

I Sverige skal udvalget besøge Höörs Kommune, der er nået langt med at anvende nye faglige metoder der sigter på, at gøre svage borgere bedre i stand til at leve et liv på egne præmisser. Metoderne hedder overordnet empowerment og familierådslagning, og en af Nordens førende eksperter på feltet arbejder i Höör.

Endelig går turen til Handicaporganisationernes hus i Taastrup, hvor Socialudvalget skal se og høre om erfaringerne med at skabe tilgængelighed i for mennesker med alle typer af handicap.

På studieturen, der varer fra den 17.-19. oktober, deltager Socialudvalget, direktøren for Voksen- og Sundhedsservice samt afdelingschefen for Handicap og Psykiatri.

Det samlede budget for turen er på ca. kr. 55.000.Kontaktinformation:
  • Thies Mathiasen, formand for Socialudvalget, thma@haderslev.dk , mobil 4022 5812

  • Peter Chortsen Isak, afdelingschef Handicap og Psykiatri, peci@haderslev.dk , mobil 2913 5697.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum