Haderslev Kommune

Socialudvalget studerer erfaringer med at skabe job og udvikle velfærd

Del

Socialudvalget i Haderslev Kommune tager på studietur til København for at høre om erfaringer med at skabe job for mennesker med handicap. Turen går også til Skåne for at høre om de svenske erfaringer med udvikling af velfærdsydelser.

Et enigt Socialudvalg har besluttet at tage på studietur for at høre om erfaringer med at skabe job og udvikle velfærd for mennesker med handicap, fordi det er temaer, som også er på dagsordenen i Haderslev Kommune. Udvalget skal besøge forskellige virksomheder og organisationer, der har mange års erfaring. Og derfor er det meget relevant for os at høre mere om deres positive og negative erfaringer, fortæller Thies Mathiasen, formand for Socialudvalget.

På turen skal Socialudvalget besøge Huset Ventura, der er en social-økonomisk virksomhed, der arbejder med at skabe arbejdspladser til mennesker med nedsat arbejdsevne.

Turen går også til Velfærdsfabrikken på Teknologisk Institut, hvor der arbejdes med samskabelse mellem unge med handicap, virksomheder og lokalsamfund.

I Sverige skal udvalget besøge Höörs Kommune, der er nået langt med at anvende nye faglige metoder der sigter på, at gøre svage borgere bedre i stand til at leve et liv på egne præmisser. Metoderne hedder overordnet empowerment og familierådslagning, og en af Nordens førende eksperter på feltet arbejder i Höör.

Endelig går turen til Handicaporganisationernes hus i Taastrup, hvor Socialudvalget skal se og høre om erfaringerne med at skabe tilgængelighed i for mennesker med alle typer af handicap.

På studieturen, der varer fra den 17.-19. oktober, deltager Socialudvalget, direktøren for Voksen- og Sundhedsservice samt afdelingschefen for Handicap og Psykiatri.

Det samlede budget for turen er på ca. kr. 55.000.Kontaktinformation:
  • Thies Mathiasen, formand for Socialudvalget, thma@haderslev.dk , mobil 4022 5812

  • Peter Chortsen Isak, afdelingschef Handicap og Psykiatri, peci@haderslev.dk , mobil 2913 5697.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum