Københavns Kommune Socialforvaltningen

Socialudvalget i Københavns Kommune gør midlertidige indsatser varige med 20,9 mio. kr.

Del

Et enigt socialudvalg har besluttet at finansiere en række bevillingsudløb på socialområdet i Københavns Kommune.

Det betyder helt konkret, at tilskud til følgende tilbud gøres permanente fra årsskiftet, da de stod til at udløbe:

Sociolancen
Cool Kids
Ro på Rusen og U-Turn
Ungehuset CPH
Café Klare
Herfra og Videre
Metodistkirkens Hjemløsekollektiv
KIFU
Ottilia og Pinta

- Det glæder mig, at vi i år har fundet penge til at gøre en række tilskud til vigtige sociale indsatser i København permanente. Det betyder, at udvalget nu har hjulpet Sociolancen, Café Klare på Vesterbro og de andre tilbud af med en væsentlig del af den usikkerhed, der omgiver finansieringen af sociale tilbud. De kan nu koncentrere sig om det, de er sat i verden for, nemlig at hjælpe de mest udsatte og sårbare københavnerne, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV)

- Derudover har vi sikret socialforvaltningens andel af finansieringen af vigtige kommunale indsatser, som går på tværs af flere forvaltninger, siger Københavns socialborgmester Mia Nyegaard videre.

Socialudvalget besluttede samtidig at finansiere to sociale viceværter på de såkaldte skæve boligafdelinger Hulgårdsvej og Kongelundsvej og derudover gøre et socialfagligt serviceløft permanent.

Derudover har udvalget valgt at finansiere kommunale indsatser hvor den statslige finansiering bortfalder til årsskiftet:

ICM til langvarigt hjemløse 

Målgruppen er borgere, der inden for to år har opholdt sig syv til otte måneder på et eller flere herberger. Der er gode resultater af indsatsen, da 12 ud af 16 deltagende borgere er flyttet i egen bolig, og der er fortsat potentiale for at udvikle borgernes hverdagskompetencer og livsmestring.

Modificeret ACT

Målgruppen er udsatte borgere i hjemløshed eller med overhængende risiko herfor, der har komplekse behov og derfor ikke formår at drage nytte af behandling eller støtte fra de ordinære tilbud. Der er gode resultater af ACT-indsatsen generelt, da 9 ud af 10 borgere fastholder egen bolig.

Faste læger på botilbud
Det er en udfordring at sikre tilstrækkelig lægedækning på botilbudsområdet. Mange borgere har kun sporadisk kontakt til egen læge, og det kræver særlige indsatser at rekruttere læger til at dække botilbuddene.

- I en tid hvor deres spares mere end der investeres i de kommunale budgetter er det virkelig positivt, at vi kan investere i byens svageste. Penge stammer bl.a. fra gode beslutninger fra tidligere år og fordi forvaltningen arbejder klogere og bedre og smartere, forklarer Mia Nyegaard.

I alt har Socialudvalget i Københavns Kommune gjort midlertidige indsatser varige for 20,9 mio. kr.

Kontakter

Socialborgmester Mia Nyegaard via pressechef Thomas Søie Hansen tlf. 20529786

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Overførselssagen: København tager forskud på bolig-hjemløseaftalen med pilotprojekt23.3.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

PRM Fordelingen af sidste års ubrugte budgetmidler i Københavns Kommune ligger nu klar. Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) glæder sig over aftalen. ”Som socialborgmester er jeg især glad for, at vi har taget endnu et vigtigt skridt mod at afskaffe hjemløshed i København. Som led i overførselssagen giver vi nu 50 af byens hjemløse et huslejetilskud i et pilotprojekt, så de kan komme i egen bolig og få intensiv støtte samtidig. Det vil give os nogle uvurderlige erfaringer, så vi er klar til at hjælpe endnu flere af byens hjemløse, når den nye hjemløseaftale træder i kraft næste år,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) og fortsætter: ”Med bolig- og hjemløseaftalen begynder opgøret med ufrivillig hjemløshed for alvor. Den betyder, at vi i København nu endelig får redskaberne til at skabe en blandet by med plads til alle. Derfor har pilotprojektet været topprioritet i forhandlingerne. Og jeg vil gerne sige tak til de andre partier for den brede opbakning.” Socialb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum