Esbjerg Kommune

Social- og ældreminister ser på indsats for en værdig død i Esbjerg

Del

Social- og ældreminister Astrid Krag besøger Esbjerg Kommune torsdag den 12. august kl. 14.15 – 15.00 for at høre nærmere om, hvordan kommunen sammen med borgere og pårørende arbejder for at styrke indsatsen for en værdig død. Pressen er velkommen til at deltage.

Hvad er væsentligt i mødet mellem pleje- og omsorgspersonale i det offentlige og borgeren, og borgerens pårørende, når det handler om en værdig død? Hvordan får vi åbenhed og mod til samtaler og tanker om følelser, etik, dødsangst, sorg og tro? Og hvordan sikrer vi, at systemet lytter og imødekommer, at den døendes egne ønsker og behov i den sidste tid bliver taget alvorligt? Det er nogle af de spørgsmål, som social- og ældreminister Astrid Krag gerne vil drøfte, når hun torsdag den 12. august lægger vejen forbi Esbjerg for at høre nærmere om Esbjerg Kommunes arbejde med at styrke indsatsen for en værdig død.

På mødet vil Astrid Krag mødes med bl.a. repræsentanter fra Esbjerg Kommune, Hospice Sydvestjylland, Sydvestjysk Sygehus, formanden for ældrerådet, borgere og pårørende.

En værdig afslutning på livet

Formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog, ser frem til social- og ældreministerens besøg:

- I Esbjerg Kommune lægger vi vægt på at skabe den bedst mulige hverdag for alle i kommunen. Det gælder også ved livets slutning, hvor vi ønsker at kunne tilbyde en værdig afslutning på livet med kompetente medarbejdere, der har tid til nærvær og omsorg for såvel den døende som de pårørende. På tværs af sektorer skal vi tilrettelægge forløb, som tager hensyn til den døendes og de pårørendes individuelle behov og ønsker i den sidste levetid. Vi deler meget gerne de erfaringer, vi har gjort os på området, med social- og ældreministeren, siger Olfert Krog.

Besøget er en del af ministerens rundtur til en række af de 31 indsatser, der er sat i værk for midler i finanslov 2020 i puljen Omsorg og nærvær.

Hvor og hvornår

Mødet finder sted torsdag den 12. august 2021 kl. 14.15 – 15.00 i byrådssalen på Esbjerg Rådhus, Torvegade 74, 6700 Esbjerg. Pressen er velkommen til at deltage.

Kontakter

Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Esbjerg Kommune, tlf. 29 88 01 45

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Troels Trier, kommunikationsmedarbejder, Presse- og kommunikation, Social- og Ældreministeriet, tlf. 72 28 24 19, trtr@sm.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum