ALM. BRAND Forsikring A/S

Snestorm kan blive en dyr affære: Sådan sikrer du huset

Del

Et voldsomt vintervejr kan ramme dele af Danmark og særligt Nordjylland. Og det kan hurtigt blive en dyr affære for husejerne, hvis man ikke gennemgår og stormsikrer huset, inden stormen rammer.

December måned lægger ud med vildt vintervejr, der særligt i Nordjylland kan minde om en regulær snestorm. Hvert år, når stormsæsonen blæser ind over landet, er der mange husejere, der ikke når at sikre huset tilstrækkeligt, inden den første storm rammer.

Alm. Brand rådgiver hvert år mange rådvilde husejere, når stormen rammer. Og med 36.000 stormskader de seneste 10 år i området, er Midt- og Nordjylland særligt hårdt ramt, viser tal fra Alm. Brand.

”Nordjylland har de sidste mange år været særligt hårdt ramt, og det ser desværre heller ikke ud til at blive nogen undtagelse denne gang. Inden stormen rammer i Nordjylland, er det vigtigt at få et overblik over, hvordan man sikrer, at huset kommer igennem stormen uden alt for mange skader,” siger Jesper Olsen, skadechef for bygning & løsøre i Alm. Brand, og fortsætter:

”Hvert år ser vi tusindvis i af skader på huse og sommerhuse, når stormene begynder at ramme Danmark. Og det kan få store økonomiske konsekvenser. Stormvejr er nemlig den største årsag til vejrskader,” siger Jesper Olsen.

 

Fra kælder til kvist      

Når de kraftige vindstød rammer, er det især vigtigt at sikre husets tag, der er mest udsat. Løse tagsten og tagplader kan nemlig vriste sig løs.

”Når stormen først raser, er det vigtigste råd at blive indendørs, så man ikke kommer til skade. Man er dog bedst stillet, hvis man kan nå gennemsøge huset fra kælder til kvist, så man kan være sikker på, at tagstenene ligger som de skal, og om der er revner eller andre utætheder i husets tag eller mure,” siger Jesper Olsen.

Hvis man ikke allerede har gjort det, er det også en god ide at sætte trampolinen væk, eller som minimum surre den fast eller vende på hovedet, så vinden ikke kan få fat i den.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ALM. BRAND Forsikring A/S

ALM. BRAND Forsikring A/S
ALM. BRAND Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Følg pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum